Igen a változásra, igen az összefogásra

Parlamenti hírek

Schmitt Pál véleményezi a készülő alaptörvényt

Schmitt Pál véleményezi a készülő alaptörvényt
2011. április 11-én fejti ki véleményét a készülő alaptörvényről Schmitt Pál a parlamentben. A képviselők a közjogi méltóságok felszólalásai után az alkotmányjavaslathoz benyújtott több mint 150 módosító javaslatról szavaznak.
Az Országgyűlés mai ülésén fejti ki véleményét a készülő alaptörvényről Schmidt Pál köztársasági elnök; az alkotmányozás előzetes menetrendje alapján ezt követően Kövér László fideszes házelnök előterjesztői zárszavára kerülhet sor.

A képviselők a közjogi méltóságok felszólalásai után a kormánypárti alkotmányjavaslathoz benyújtott több mint 150 módosító javaslatról szavaznak. A parlamenti vitától eddig távol maradó MSZP és LMP várhatóan a határozathozatalokban sem vesz részt.

Schmitt Pál köztársasági elnök

Schmitt Pál köztársasági elnök kifejti véleményét a készülő alaptörvényről

A szavazáson feltételezhetően támogatást kaphat az önvédelemhez való jog, illetve a ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztés lehetőségének alaptörvénybe foglalása. Szintén alkotmányos erőre emelkedhet az a bírósági vezetők körében felháborodást keltő javaslat, amely az általános öregségi nyugdíjkorhatárhoz kötné a bírák szolgálati jogviszonyát.

A kormánypártok által támogatott előterjesztések alapján ugyanakkor az új alaptörvényben nem szerepel majd például a kiskorúak után járó szavazati jog, illetve az eredeti tervekkel ellentétben nem tüntetik fel az igennel szavazó képviselők nevét.

Ugyancsak hétfőn születhet parlamenti döntés a Fidesz-frakcióhoz tartozó Gulyás Gergely azon előterjesztéséről, amely alapján az új alaptörvény kihirdetésében annak címe és kihirdetési dátuma szerepelhet.

Országgyűlés

A képviselők a közjogi méltóságok felszólalásai után a kormánypárti alkotmányjavaslathoz benyújtott több mint 150 módosító javaslatról szavaznak

Az Országgyűlés az új alkotmány április 18-ra tervezett elfogadásáig nem tárgyal más előterjesztéseket. A végleges alkotmányjavaslat elfogadásához az országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.


Az államfő várhatóan április 25-én, ünnepélyes keretek között írja alá a szöveget.

 

Forrás: fidesz.hu

-bartus-

Programajánló

«
18. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu