Igen a változásra, igen az összefogásra

Parlamenti hírek

A Fidesz képviselőcsoportja ma választ frakcióvezetőt

A Fidesz képviselőcsoportja ma választ frakcióvezetőt
Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője vasárnap jelentette be: Orbán Viktor azt javasolja, hogy Lázár János az elmúlt egy év sikeres munkája után folytassa a Fidesz-frakció vezetését.
Mint arra emlékeztetett, a Fidesz-frakció alapszabálya szerint először egy évre választ frakcióvezetőt a képviselőcsoport, utána pedig a parlamenti ciklusból hátralévő három esztendőre. A jelölés joga a Fidesz-KDNP közös parlamenti választási lista vezetőjét illeti meg.

A fideszes képviselők a hétfő esti frakcióülésen döntenek a frakcióvezető személyéről. Ha ismét megválasztják Lázár Jánost, a politikus 2014-ig irányíthatja a kormánypárti képviselőcsoport munkáját.

Lázár János

A kormányfő továbbra is Lázár Jánost javasolja a frakció vezetésére

Lázár János múlt szerdán tartott sajtótájékoztatóján értékelte a Fidesz-frakció elmúlt egy évben nyújtott teljesítményét. Úgy vélekedett, a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának munkáját elsősorban a szaktudás biztosítása, a megbízhatóság és a keménység jellemezte az eltelt egy esztendőben. Közölte azt is, ha a frakcióvezető-választáson megkapja a bizalmat, áll a kihívás elé.

Lázár az MTI-nek áprilisban adott interjúban arra a kérdésre, hogy a Fidesz nyári tisztújító kongresszusán elindulna-e valamilyen tisztségért, azt válaszolta: nincs ambíciója ilyen jellegű feladatra, "bőven elég a frakcióvezetés".

A tavaly áprilisi országgyűlési választások után május 5-én alakult meg a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselőcsoportja.

Forrás: fidesz.hu

-BÁ-

Programajánló

«
18. 2024. June
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
May.
27.
May.
28.
May.
29.
May.
30.
May.
31.
Jun.
1.
Jun.
2.
Jun.
3.
Jun.
4.
Jun.
5.
Jun.
6.
Jun.
7.
Jun.
8.
Jun.
9.
Jun.
10.
Jun.
11.
Jun.
12.
Jun.
13.
Jun.
14.
Jun.
15.
Jun.
16.
Jun.
17.
Jun.
18.
Jun.
19.
Jun.
20.
Jun.
21.
Jun.
22.
Jun.
23.
Jun.
24.
Jun.
25.
Jun.
26.
Jun.
27.
Jun.
28.
Jun.
29.
Jun.
30.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu