Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Új beruházás Felsőpakonyon

Új beruházás Felsőpakonyon
A Thermofoam új telephelyet épít Felsőpakonyon. Az ünnepségen Szűcs Lajos, a területfejlesztésért felelős Pest Megyei Közgyűlés elnöke beszédében kiemelte, hogy a megye vonzerejét az is jelzi, ha egy vállalat a fővárosból kitelepülve az agglomerációba telepíti a gyárát.
Mintegy 200 millió forintos önrésszel és 100 millió forint uniós támogatással jön létre a Pest megyei Felsőpakonyon a Thermofoam Kft. megújuló energiákat hasznosító modern telephelye.
A 2001-ben alapított, több mint 400 millió forint éves árbevételű Thermofoam Kft. polietilén és poliuretán habok, illetve polietilén fóliák feldolgozásával és applikálásával foglalkozik, amelyekből csomagolóanyagokat állít elő. Partnerei egyebek mellett az Audi, a General Electric és a Flextronics.

A Thermofoam új telephelyet épít Felsőpakonyon

Munkahelyteremtő beruházás Felsőpakonyon
A vállalat nemcsak a gyárát telepíti Felsőpakonyba, hanem a teljes tevékenységét is: irodákat, raktárakat, kiszolgáló egységeket. A vadonatúj csarnok építésekor a legkorszerűbb anyagokat és technológiát alkalmazzák - mondta az ünnepélyes alapkőletétel kapcsán a cég tulajdonosa és ügyvezetője, Pirityi László.

Az épület hűtését-fűtését geotermikus energia hasznosításával, a használati meleg víz temperálását napkollektorokkal, míg a mellékhelyiségek öblítését az összegyűjtött csapadék felhasználásával oldják meg.
Az új, 4.600 négyzetméter hasznos alapterületű épület várhatóan 2013 januárjára készül el, és a jelenlegi huszonkét munkahely további nyolccal bővül.

Szűcs Lajos, a területfejlesztésért felelős Pest Megyei Közgyűlés elnöke Felsőpakonyon

Szűcs Lajos, a területfejlesztésért felelős Pest Megyei Közgyűlés elnöke

Szűcs Lajos, a területfejlesztésért felelős Pest Megyei Közgyűlés elnöke beszédében kiemelte, hogy a megye vonzerejét nem csak a növekvő lakosságszám jelzi, hanem az ilyen beruházások, amikor egy vállalat a fővárosból kitelepülve az agglomerációba telepíti a gyárát. Hangsúlyozta, hogy a megyei közgyűlés feladata többek között a területi együttműködés megteremtése, illetve településekben rejlő lehetőségek kiaknázása, koordinálása.

Forrás:MTI

Programajánló

«
27. 2024. May
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
1.
May.
2.
May.
3.
May.
4.
May.
5.
May.
6.
May.
7.
May.
8.
May.
9.
May.
10.
May.
11.
May.
12.
May.
13.
May.
14.
May.
15.
May.
16.
May.
17.
May.
18.
May.
19.
May.
20.
May.
21.
May.
22.
May.
23.
May.
24.
May.
25.
May.
26.
May.
27.
May.
28.
May.
29.
May.
30.
May.
31.
Jun.
01.
Jun.
02.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu