Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Területfejlesztés, rezsicsökkentés a középpontban

Területfejlesztés, rezsicsökkentés a középpontban
Bugyin, a Pest megyei településen egy új logisztikai központ átadásával ünneplet 20 éves jubileumát az OBO Betterman német cég, magyarországi vállalata. Az ünnepségen részt vett Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke. A területfejlesztési feladatokról, valamint a rzsicsöentésről beszélt.
Szűcs Lajos a közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a jelenleg csaknem 700 alkalmazottat foglalkoztató OBO Bettermann Hungary Kft. a térség egyik legjelentősebb gazdasági szereplője és munkaadója. 2012-ben árbevétele elérte a 13,5 milliárd forintot. A területfejlesztéssel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az egy olyan feladat, amit folyamatosan kell végezni, amit az alulról jövő kezdeményezésekból, a települések, a vállalkozások igényeiből kell formálni.
A sokakat foglalkoztató rezsicsökkentéssel kapcsolatban beszélt arról az elemi erőről, ami az iránt él az emberekben, hogy az európai országokhoz hasonló arányban terheljék őket a rezsiköltségek.

A rendezvényen beszédet mondott Hans-Dietrich Genscher, korábbi német külügyminiszter is, aki  Európa egységét méltatta. Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára már azt is sokat mondónak nevezte, hogy egy volt német miniszter jelen van az eseményen. A magyar-német kapcsolatokat úgy jellemezte: azok láttak már szebb napokat is, és nagy bajnak tartotta, ha Németországban Magyarországról rosszat írnak. Éppen ezért van különös jelentősége az ilyen a közös találkozásnak, ünneplésnek - tette hozzá.
Ulrich Bettermann, a német családi tulajdonban lévő OBO vállalatcsoport elnök-tulajdonosa a magyar gazdasági helyzetről azt mondta: az európai problémák ellenére „meg vagyok győződve, hogy Magyarország gazdasági szempontból jó úton jár."

Programajánló

«
26. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu