Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Tavasszal kezdődhet a Vecsés és Alsónémedi közötti út felújítása

Tavasszal kezdődhet a Vecsés és Alsónémedi közötti út felújítása

Tavasszal kezdődhet a Vecsés és Alsónémedi közötti út 8,5 kilométeres, rossz állapotban lévő szakaszának felújítása. A beruházásra uniós forrásból közel 1,9 milliárd forintot fordítanak.

A munkálatok a vállalkozási szerződés aláírását követően - az időjárás függvényében - jövő év márciusában kezdődhetnek. A nyertes kivitelezőnek hat méterre kell szélesítenie, valamint meg kell erősítenie a 4602-es út érintett szakaszát. A beruházás során felújítják a buszmegállókat is, korszerűsítik a csapadék vízelvezető rendszert, kitisztítják az árkokat. 

 

                                                     

A beruházásnak köszönhetően jelentősen nő a Gyálon is áthaladó út forgalombiztonsága, javul a szolgáltatási színvonal, s rövidül az utazási idő.
Az Új Széchenyi Terv keretében idén országosan minden eddiginél nagyobb mértékben valósulnak meg teljes körű útfelújítások, miután a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2013-ban összesen több mint 457 kilométert érintő beruházást valósít meg. Pest megyében 16,86 milliárd forint értékben, közel 88,5 kilométernyi út felújítására van lehetősége a projektgazda Magyar Közútnak.

 

                                                   Pásztor Zoltán, dr. Szűcs Lajos, Pánczél Károly 

 

Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke elmondta, hogy a megyében idén több út felújítása befejeződött már, és a munka nem áll meg, hiszen november végén Pécelen is a megújult burkolaton közlekedhetnek az emberek.
Pánczél Károly megyei útbiztos beszédében kiemelte, hogy már érezhető az Alsónémedi-Gyál-Vecsés útvonalon az átmenő forgalom csökkenése, mióta átadták az M0 új szakaszát, amivel gyorsabb és biztonságosabb lett a közlekedés.

forrás: MTI/ www.pestmegye.hu

Programajánló

«
26. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu