Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Tárgyalóasztalhoz ültek az agglomerációs közlekedésben érintett felek

Tárgyalóasztalhoz ültek az agglomerációs közlekedésben érintett felek
Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnökének kezdeményezésére egyeztetés kezdődött a fővárosi agglomeráció közösségi autóbusz-közlekedésének ügyében.
A megbeszélésen részt vettek az érintett települések (Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Solymár, Szigetszentmiklós és Törökbálint) vezetői, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a Volán Busz Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), Budapest Főváros Önkormányzata és Pest Megye Önkormányzata. A megbeszélést azért hívta össze a megye elnöke, mert a sajtóinformációk szerint a fővárosi agglomeráció közösségi autóbusz-közlekedésében május elsejétől szolgáltató váltás történik.
Mint ismeretes, az NFM jogszabályi kötelezettségre hivatkozva hozta meg a döntést, mivel a személyszállítási szolgáltatásokról szóló, tavaly elfogadott törvény és az erre vonatkozó uniós rendelet alapján a BKV belső szolgáltatónak minősül, ezért Budapesten kívül nem láthat el közszolgáltatási feladatokat.
Pest Megye Önkormányzata azért vállalta fel a közvetítői szerepet, mert az agglomerációban közel 800 ezer ember él, akiknek többsége nap, mint nap használja a tömegközlekedési szolgáltatást. Ezért nem mindegy, hogy ők május elsejétől milyen szolgáltatást vehetnek igénybe - mondta el Szűcs Lajos.
A települések a minisztériumtól garanciát kértek arra, hogy a jelenlegi szolgáltatás minőségében (útvonalak, menetrend, tarifa) ne csökkenjen a szolgáltató váltás miatt. A minisztérium részéről, dr. Kerékgyártó János főosztályvezető kijelentette, hogy a jelenlegi önkormányzati hozzájárulások mellett nem fog változni a tarifa és a vonalrendszer, illetve megmaradnak az érintett településeken az éjszakai járatok is.
Abban minden fél egyetértett, hogy a szolgáltató váltásnak úgy kell lezajlania, hogy az az utazóközönség számára észrevétlen legyen.
A résztvevők megegyeztek abban, hogy az elkövetkező hetekben Szűcs Lajos, Csenger-Zalán Zsolt és György István országgyűlési képviselők politikai egyeztetést kezdenek a minisztériummal, és a jelenlegi körben folytatják a megbeszéléseket.

Programajánló

«
28. 2024. March
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Feb.
26.
Feb.
27.
Feb.
28.
Feb.
29.
Mar.
1.
Mar.
2.
Mar.
3.
Mar.
4.
Mar.
5.
Mar.
6.
Mar.
7.
Mar.
8.
Mar.
9.
Mar.
10.
Mar.
11.
Mar.
12.
Mar.
13.
Mar.
14.
Mar.
15.
Mar.
16.
Mar.
17.
Mar.
18.
Mar.
19.
Mar.
20.
Mar.
21.
Mar.
22.
Mar.
23.
Mar.
24.
Mar.
25.
Mar.
26.
Mar.
27.
Mar.
28.
Mar.
29.
Mar.
30.
Mar.
31.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu