Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Tanuszoda építése kezdődik Gyálon

Tanuszoda építése kezdődik Gyálon

A közel 350 millió forintból megvalósuló fejlesztés során egy 15x25x1,9 méteres medencével és egy 6x10x0,8 méteres tanmedencével rendelkező tanuszoda épül Gyálon.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által működtetett Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megépülő tanuszoda alapkövét tették le 2016. március 30-án, Gyálon. A létesítményt várhatóan már az ősszel kezdődő tanévben birtokba vehetik a diákok és a település polgárai.


Pápai Mihály polgármesternek gratulál dr. Szűcs Lajos, a város országgyűlési képviselőjének
Pápai Mihály polgármesternek gratulál dr. Szűcs Lajos, a város országgyűlési képviselőjének (fotó: Williams TV)

 



Az ünnepélyes eseményen Boros Anita helyettes államtitkár beszédében kiemelte: „A tanuszoda megépítésével nemcsak a diákok, hanem a város más polgárai körében is népszerűsíthetjük az úszást, hozzájárulva ezzel a program alapvető céljának megvalósításához: az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás elterjesztéséhez.”

 

A beruházás célja az iskolai keretek között szervezett úszásoktatás elősegítése mellett a mindennapi sportélet lehetőségének megteremtése is, hiszen a létesítmény oktatási időn kívül szélesebb közönség kiszolgálására is alkalmas. A tanuszoda üzemeltetéséről a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel az önkormányzatot.

Tanuszoda építése kezdődik Gyálon

Tanuszoda építése kezdődik Gyálon


 

Boros Anita beszédében hangsúlyozta a sport társadalmi szintű fontosságát és azt, hogy a tanuszoda lehetőséget teremt minden diák számára a rendszeres és mindennapi sportolásra. „Közös cél, hogy a diákokkal megszerettessük a sportot annak érdekében, hogy arra felnőtt korukban is igényük legyen és életükbe beépülve annak természetes részévé váljon” - mutatott rá a helyettes államtitkár.

 

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

 

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Programajánló

«
30. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu