Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Rendőrőrs-avató Ócsán

Rendőrőrs-avató Ócsán
Már a nyolcvanas években megfogalmazódott az igény arra, hogy mind több településen hozzanak létre rendőrőrsöt, a terv megvalósításához azonban időre, illetve a megyei önkormányzatok, a rendőrség és a Belügyminisztérium együttműködésére volt szükség- fogalmazott Szűcs Lajos, a megyei közgyűlés elnöke az átadón.
Mérföldkő, de nem végállomás a bűnmegelőzés és a bűnüldözés területén, hogy új rendőrőrs kezdheti meg működését Ócsán - mondta Kontrát Károly a létesítmény avató ünnepségén. Az államtitkár Pintér Sándor belügyminiszter nevében külön köszöntötte az új rendőrőrs 19 tagú állományát.

Kiemelte, hogy a múlt év végén 1750 járművel gazdagodott a rendőrség járműparkja, illetve méltatta azt az összefogást is, amelynek eredményeként három település, Ócsa, Alsónémedi és Bugyi közösen létesített rendőrőrsöt Ócsa városában.

 

Ócsán rendőrőrsöt adtak át

Mihályi István rendőr dandártábornok, Bukodi Károly Ócsa polgármestere, Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke

Mihály István rendőr dandártábornok, Pest megyei főkapitány a megyében megvalósuló rendőrőrsprogramról szólva örvendetesnek nevezte, hogy egymást követően nyolc őrs avatására kerülhet sor, így a térségben élők a nap 24 órájában rendőri segítséget igényelhetnek. A most munkába álló "kis igazgatási központ" és a többi hasonló őrs állománya is megígérte, "megszolgálják az emberek bizalmát" - fogalmazott a főkapitány.

 

Szűcs Lajos ünnepi beszéde Ócsán

Ünnepi beszédet mondott Szűcs Lajos

Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi köszöntőjében kiemelte: már a nyolcvanas években megfogalmazódott az igény arra, hogy mind több településen hozzanak létre rendőrőrsöt, a terv megvalósításához azonban időre, illetve a megyei önkormányzatok, a rendőrség és a Belügyminisztérium együttműködésére volt szükség.

Bukodi Károly, Ócsa polgármestere elmondta: a város képviselő-testülete 2008-ban határozott annak az épületegyüttesnek a 64 millió forintba kerülő felújításáról, amelyben az okmányiroda mellett az új rendőrőrs is helyet kapott. Az őrsön munkába álló rendőrök a kilencezer lakosú Ócsán kívül Alsónémedi és Bugyi lakosságát is "vigyázzák" (utóbbi két településen összesen körülbelül tízezren élnek).

Az ócsai rendőrőrsön dolgozók három autót és egy kutyát is kaptak feladataik ellátásához. A rendőrőrsöt Kontrát Károly és Balogh János rendőr dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, országos rendőrfőkapitány-helyettes avatta fel.

A Magtv felvétele

Programajánló

«
19. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu