Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Rekord létszámú teniszező adogatott a zuglói bölcsődékért

Rekord létszámú teniszező adogatott a zuglói bölcsődékért
A torna legnagyobb győztesei a kerületi bölcsődék voltak, amelyek a teniszezők jóvoltából 350.000 forintos támogatáshoz jutottak. A rendezvény fővédnöke Szűcs Lajos a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, országgyűlési képviselő volt.
A zuglói Mini Garross Teniszcentrum 2004 óta ad otthont jótékonysági teniszversenyeknek. Az ötletgazda még 2004-ben Virág Krisztina (jelenleg önkormányzati képviselő) volt, aki az ötlet kivitelezését azóta is ő vállalja. A rendezvény lényege az, hogy a játékosok a nevezési díjjal egy mindenki által elfogadott szervezetet, személyt támogatnak.

dsc7730-001_20120613162657_84.jpg

Jótékonysági tenisztorna Zuglóban
A jótékonysági esemény kedvezményezettjei eleinte a hátrányos helyzetű zuglói gyerekek, majd Bélafi Szilárd vak maratoni futó, aztán éveken át a kerületi óvodák, tavaly pedig a Bethesda kórház voltak. A program sikerét bizonyította, hogy a szervezőknek az elmúlt három évben sikerült megduplázniuk a támogatási összeget, ehhez azonban nem a nevezési díjat növelték, hanem a nyári teniszversenyt ősszel is megismételték.
Az idei első jótékonysági teniszversenyre június 2-án került sor. A Mini Garroson rendezett eseményre rekordlétszámú nevezés érkezett. A hat pályán 27 vegyes- és 7 férfi páros küzdött meg a nyereményekért. A nagy létszám miatt a szervezőknek is változtatniuk kellett a lebonyolításon: a verseny a nyolcéves története során először volt kétnapos. A rendezvény fővédnöke és díszvendége (nem mellesleg résztvevője is) Szűcs Lajos a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, országgyűlési képviselő volt.

A torna fővédnöke dr. Szűcs Lajos volt

dr. Szűcs Lajos, a szövetség elnöke volt a fővédnöke az eseménynek
- Nagyon büszke vagyok, hogy egy ilyen eseményen részt vehetek - mondta az elnök. - Ez ugyanis egy nemes cél érdekében rendezett nemes hagyomány, melynek nagyszerű érzés a részese lenni.
Virág Krisztina elmondta, a torna lebonyolításában szerepet játszó Nőszirom Egyesület idén a zuglói bölcsődéket szeretné támogatni.
- Először veszünk részt ezen a tornán, így számunkra még minden újdonságnak számít - mondta Kissné Kalló Gyöngyi, az Egyesített Bölcsődék vezetője. - A Nőszirom Egyesülettől azonban már nem először részesülünk támogatásban. Korábban már kétszer rendeztek árverést a számunkra a Suzuki Ház galériájában, és karácsony előtt többször hoztak már banánt a bölcsiseknek. A felajánlott támogatást örömmel fogjuk elfogadni, hisz a szűkös költségvetésünk nem teszi lehetővé, hogy az igényeknek megfelelően fejlesszük az eszközparkunkat. A mostani adományból majd olyan eszközöket, játékokat szeretnénk vásárolni, mely a gyerekek mozgásának a fejlesztését segítik elő. A játékokat pedig természetesen egyenlő arányban osztjuk majd szét a 11 tagintézményünk között.

A zuglói jótékonysági tenisztorna résztvevői

A jótékonysági verseny résztvevői
Az Egyesített Bölcsődék vezetője nem egyedül képviselte a bölcsődéket a június 2-i teniszversenyen. A bölcsődei delegációban ugyanis mind a 11 kerületi intézmény képviseltette magát. A vendégek ráadásul nem üres kézzel jöttek, hanem finom házi süteményekkel lepték meg a teniszezőket. A gasztronómiai élvezetekről azonban nem csak ők, hanem a rendező egyesület is gondoskodott: a bográcsban főtt pörköltet idén is Borbély Attila főzte, a tarhonyával felszolgált étel után pedig a résztvevők is elismerően csettintettek.
S bár jótékonysági eseményről volt szó, azért mégiscsak versenyeztek egymással a résztvevők. S ha verseny volt, akkor annak győztese is lett. A 2012. évi első jótékonysági tenisztornát a Markoja Áron - Király Zsolt férfi- és a Dudics Júlia - Kecskés Péter vegyespáros nyerte meg. Üde színfoltot képviselt a felnőtt mezőnyben a két 11 esztendős fiúcska, Makk Péter és Knapp Márton, akik meglehetősen jól bántak az ütővel, így meglepetésre a hét férfi páros között a harmadik helyet szerezték meg. A torna legnagyobb győztesei azonban kétségtelenül a kerületi bölcsődék voltak, amelyek a teniszezők jóvoltából 350.000 forintos támogatáshoz jutottak. A szervezők nagyon bíznak benne, hogy ez az adomány idén is duplázódni fog, és az őszi torna iránt hasonlóan nagy lesz majd az érdeklődés.
forrás: Rierch Tamás

Programajánló

«
20. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu