Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Örkényben letették a sportcsarnok alapkövét

Örkényben letették  a sportcsarnok alapkövét
dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Önkormányzatának elnöke úgy fogalmazott, hogy Örkény példát mutat a többi településnek, hiszen a városban mindenki összefogott azért, hogy ez a sportcsarnok megépülhessen.
A 400 milliós beruházás novemberre készül el. Tanítási időben a Pálóczi Horváth István Szakiskola tornacsarnokként használja a létesítményt.
Másfél évvel ezelőtt, 2011 szeptemberében írták alá a mintegy 740 millió forint összköltségvetésű és Örkény Város Funkcióbővítő Rehabilitációja pályázat támogatási szerződését. Az öt tagot számláló konzorcium (Pest Megye Önkormányzata, Határok Nélkül - Magyartól Magyarig - Kulturális és Turisztikai Egyesület, Örkényi Római Katolikus Egyházközség, Richlik Trans Kft. és Örkény Város Önkormányzata) összefogásának eredményeképp azóta már elkészült a Hermann Ottó Szabadidős Tér.

Az örkényi sportcsarnok  látványterve


A fejlesztések sorában március 27-én a tornacsarnok alapkövét helyezték el. dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Önkormányzatának elnöke úgy fogalmazott, hogy Örkény példát mutat a többi településnek, hiszen a városban mindenki összefogott azért, hogy ez a sportcsarnok megépülhessen. Szükség is volt rá, mert a szakiskolának így lesz egy modern tornaterme, a jelentős sportélettel rendelkező városnak pedig egy sportcsarnoka.

 

Szűcs Lajos, Horváth Péter,

A létesítmény alapkövét Szűcs Lajos és Horváth Péter, a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője rakta le.

 

Kovács István polgármester reményét fejezte ki, hogy a Pálóczi Horváth István Szakiskola következő szalagavatóját már az új sportcsarnokban tarthatják. A csarnokban lesz szabvány kézilabda pálya, öltözők és egy több száz fős lelátó is helyet kap.

 

A Mag Televízió felvétele

Programajánló

«
20. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu