Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Megújult a rendelőintézet Szigetszentmiklóson

Megújult a rendelőintézet Szigetszentmiklóson

A felújított, korszerűen felszerelt egészségügyi centrum 140 ezer ember számára nyújt színvonalas szolgáltatást.

Szabó József és Zsűcs Lajos vágta át a szalagot

2008. február 8-án, 16 hónappal ezelőtt helyezték el a rendelőintézet alapkövét. Hosszú út vezetett tehát a mai eseményhez, hiszen éveken keresztül tartott az előkészítés. Az igények és a lehetőségek, a szolgáltató funkciók és az épület fejlesztésének összehangolása; és amikor úgy tűnt, hogy a terv készen áll arra, hogy megvalósítsák, még egyszer újra kellett gondolni mindent, a mindig változó körülményeknek megfelelően. Végül azonban mégis elkezdődött az építkezés, mégpedig európai uniós forrásokból, és 2011. június 2-án a nemzetiszínű szalag átvágásával ünnepélyesen átadásra került Pest Megye Önkormányzata egyik, ha nem „a” legjelentősebb beruházása, legalábbis az elmúlt éveket tekintve.
Jelentőségét mutatja a beruházás költségvetése (a pályázatban elszámolt projektköltség majd 900 millió Ft, a kapcsolódó fejlesztésekkel is számolva mintegy 1,1 Mrd Ft ráfordításról van szó). Még inkább azok a szolgáltatások és berendezések, amelyek megújítása, vagy beszerzése valóban minőségi változást eredményez az itt élő tízezrek egészségügyi ellátásában; legyen szó megelőzésről, diagnosztikáról, vagy gyógyításról. Az épület modernizálása, az energetika és a közlekedési útvonalak korszerűsítése, az új épületszárny építése rendkívüli mértékben javítja a munkafeltételeket.

Európai színvonalú kivitelezés

De ennél sokkal többről van szó: az egynapos sebészet, a mozgásszervi rehabilitációs nappali kórház, a radiológiai osztály fejlesztése, a tüdőgyógyászati szakrendelő és gondozó, a laboratórium és a kardiológia működési feltételeinek javítása, továbbá a betegfogadás, a betegirányító rendszer és a beteg utak szervezése és az otthoni szakápolás koordinációja; mind idegenül hangzó szakszavak. De a lényeg így is kézzelfogható: az intézmény szerepe és jelentősége alapvetően megváltozott azzal, hogy 285 ezer helyett 330 ezer esetszámot képes ellátni évente. A Ráckevei kistérség rendszerváltás óta másfélszeresére duzzadt lélekszámának, valamint a minőség és hatékonyság iránti egyre komolyabb igényeket kielégítő intézmény létrehozása volt a cél, egy olyan intézményé, amely az elkövetkező években is képes lesz megfelelni a kor kihívásainak, amely képes a közvetlen ellátási körzetébe tartozó 10 településnek a korszerű szakellátást biztosítani, egyes ellátások tekintetében pedig a teljes kistérségnek, mind a 20 közösség számára.
Az átadó ünnepségen jelen volt szinte mindenki, aki a kezdettől segítette ezt a rendkívüli tervet. Jelen voltak a kistérség településeinek képviselői és vezetői, a beruházás megindítását lehetővé tévő eredményes pályázatban közreműködő intézmények, szervezetek, vállalkozások, továbbá a megye egészségügyi intézményeinek vezetői, munkatársai, és persze a fenntartó Pest Megye Önkormányzata munkatársai. Az új épületet Szalkai László, a református egyház lelkésze, és Linde László, a római katolikus egyház plébánosa áldotta meg, illetve szentelte meg.

Dr. Szűcs Lajos és Dr. Bakonya Mária

Dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke köszöntőjében kiemelte a rendkívüli összefogás jelentőségét, amely sikerre vitte a tervet, amely a Pest megyei közösségek életét, az itt élő emberek mindennapjait könnyíti meg azzal, hogy a régió egyik legmodernebb és legjobban szervezett egészségügyi szolgáltató központját teremtette meg. Megköszönte a szakrendelő dolgozóinak a rendkívüli helytállást; mint fogalmazott: „Nagyon sokat jelent a számunkra! Erőt ad és reményt, hogy Pest Megye Önkormányzata elmúlt éveinek legjelentősebb beruházását ilyen sokan támogatták; és hogy olyan motorja volt az építkezésnek, mint dr. Bakonya Mária igazgató főorvos, akinek itt és most szeretném megköszönni, mégpedig minden képviselőtársam és kollégám nevében és őszinte egyetértésével az ő és a csapata példamutató helytállását!”
A város polgármestere, Szabó József kiemelte, hogy a rendelő egy új parkolóval bővült és a régi épületet korszerűsítették, kicserélték a nyílászárókat. Így nemcsak az új épületszárny, hanem a szakrendelő és környéke is megszépült.

 


„Szigetszentmiklósi Emeltszintű Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ Kialakítása” - adatok
Pályázati forrás: KMOP
A projekt elszámolható költsége: 887 407 100
A megítélt támogatás összege: 798 407 100
A támogatás mértéke: 89,99%

 

Programajánló

«
20. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu