Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Költségvetés 2017: mindenki léphet egyet előre

Költségvetés 2017: mindenki léphet egyet előre

A 2017-es költségvetés garantálja, hogy mindenki egy újabb lépést tehessen előre - mondta Szűcs Lajos, a Fidesz vezérszónoka, szerdán a parlamentben.

 

Az intézkedések közül kiemelte, hogy csökken a tej, a tojás és a baromfihús áfája - 27-ről 5 százalékra -, továbbá az éttermi és az internet szolgáltatásoké, 18 százalékra. Az éttermi vendéglátással kapcsolatban a politikus megjegyezte, ha beváltja a hozzá fűzött reményeket az áfacsökkentés, akkor 2018-ban tovább, akár 5 százalékra is mérséklődhet a forgalmi adója.

 

Folytatódik a családbarát politika is: tovább emelkedik a családi adókedvezmény összege a kétgyermekes családoknál - jelezte.

 

2017 a lakásépítés éve lesz Magyarországon - folytatta a kormánypárti képviselő -, a költségvetés ugyanis több mint 200 milliárd forintot fordít az otthonteremtés támogatására. Ezzel ráadásul munkahelyek ezrei jöhetnek létre az építőiparban - hívta fel a figyelmet.

 

Mindez komolyan érinti az államháztartás bevételi oldalát, de a kormánynak nem áll szándékában felpuhítani a büdzsét - mondta Szűcs Lajos, kiemelve, hogy jövőre az állam működését tekintve nullszaldós lesz a költségvetés.

 

Szólt arról is, hogy az ideihez képest a következő évben jelentős gyorsulás várható a gazdaság növekedésében.

 

Szűcs Lajos, a Fidesz vezérszónoka, a parlamentben

 

Szűcs Lajos, a Fidesz vezérszónoka, a parlamentben



 

Emellett folytatódik az államadósság elleni harc. Az infláció mértéke pedig várhatóan nem éri el az 1 százalékot sem, így az emberek keresete gyakorlatilag nem veszít értékéből, sőt az áfacsökkentésekkel a valódi vásárlóerő nőni fog - mondta.

 

2017-ben kibővül az életpályaprogramokban részt vevők köre: a kormányhivatalok dolgozói előtt is megnyílik ez a lehetőség - közölte a Fidesz politikusa, hozzátéve, hogy mások mellett a rendvédelmisek, a felsőoktatásban dolgozók, a pedagógusok és az adóhivatali foglalkoztatottak fizetése is emelkedik majd.

Külön kiemelte, hogy a kormány mindent megtesz az ország megvédéséért a külső fenyegetésekkel szemben, ezért a honvédelemnek 51 milliárd forinttal több pénzt biztosítanak.

 

Szűcs Lajos összegzése szerint az elmúlt hat év gazdaságpolitikája egyértelműen sikeres, hiszen folyamatos a gazdaság bővülése, egyre nő a foglalkoztatottság, az államadósság csökken, Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, és visszafizette az IMF-EU-hitelt.

 

 

Programajánló

«
26. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu