Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

",,Jöhet az özönvíz!"

Felújították a csapadékvíz-gyűjtő árok- és csatornarendszert Árpádföldön, így megoldódott az ott élő 8000 ember csapadékvíz elvezetési problémája. Az eseményen részt vett dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke.
A 114 millió forint értékű beruházás belterületi csapadékvíz elvezetést szolgálja, mérsékelve a csapadékvíz okozta káresemények kockázatát, az ingatlanokban okozott károkat. A nyomvonalak jelentős részén - a helyi terepviszonyok, adottságok és költséghatékonyság okán - zárt csapadékcsatorna került kiépítésre. Ennek teljes hossza 1219 fm. A további szakaszokon pedig árokkorrekciókat végeztek, illetve szikkasztókat építettek ki. A projekt eredményeként közvetlenül 54 hektáron, 434 ingatlan, és 8000 lakos és közel 200 vállalkozás csapadékvíz problémáját oldódott meg hosszútávon.

Felújították a csapadékvíz-gyűjtő árok- és csatornarendszert Árpádföldön. A rendezvényen részt vett dr. Szűcs Lajos.

Felújították a csapadékvíz-gyűjtő árok- és csatornarendszert Árpádföldön
Kovács Péter, a XVI. Kerület polgármestere az ünnepélyes átadón megköszönte az Árpádföldön élők türelmet, mint hangsúlyozta, a beruházás elkészültével már nem ismétlődhet meg az a helyzet, ami nagyobb esőzések után alakult ki régebben, amikor mindenfelé folyt a víz az utcákon.

Szűcs Lajos, a volt Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta, hogy az ilyen pályázatokat felügyelő fejlesztési tanácsok megszűntek, a területfejlesztéssel január óta a megyei önkormányzatok foglalkoznak. A változás célja az, hogy a pályázatokon a helyben élők igényeit valósítsák meg, úgy, mint Árpádföldön, ahol az egyik legnagyobb problémát a csapadékvíz elvezetése jelentette.

csapadékvíz-gyűjtő árok- és csatornarendszert Árpádföldön

A rendszer tesztelése
A megnyitó után az árpádföldi óvodások ping-pong labdákat dobtak az Állás utcai csatornába majd megnézték, hogy érkeznek azok a pár száz méterre lévő Szilas patakba.

Programajánló

«
19. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu