Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Ifjúsági és turistaszálló nyílt a Tápióságban

Ifjúsági és turistaszálló nyílt a Tápióságban
Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány ifjúsági és turista szállót épített Tápiószentmárton-Göbölyösjáráson. Az ünnepélyes átadáson részt vett Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke aki elmondta, hogy a megyei önkormányzat január óta a területfejlesztéssel foglalkozik, de továbbra is kiemelt figyelmet szán a civil kezdeményezéseknek.
A Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítványt 1996-ban hozta létre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és Pest Megye Önkormányzata azzal a céllal, hogy a Tápió-vidék és a tájtörténetileg hozzá kapcsolódó területek, természeti értékek feltárásával, megóvásával és megismertetésével kapcsolatos feladatok, továbbá az egészséges emberi környezet kialakítása érdekében szükséges környezet- és természetvédelmi tennivalók ellátását segítse, szervezze és megvalósítsa.

Új turistaszálló a Tápióságban

Új turistaszálló a Tápióságban
Egy évvel később az alapítókhoz csatlakozott a Tápiómenti Települési Önkormányzatok Szövetsége és Ludwigsburg Járás Önkormányzata, Pest Megye németországi partnere is, mellyel az alapítvány hivatalos természetvédelmi kapcsolatot alakított ki. Kuratóriuma 1997 februárjában fogalmazta meg és fogadta el szakmai programját, valamint jelképéül választotta a nőszirmot, a környék különleges vadvirágát.
A Közalapítvány szakmai munkáját, programjait és tevékenységeit a Pest Megyei Önkormányzat által biztosított támogatásból és az ezt kiegészítő jelentős pályázati pénzforrásokból hajtja végre. A német partnerek természetvédelmi célokat szolgáló eszközökkel és eseti adományokkal támogatják a munkát.

Átadóünnepség Tápiószentmárton-Göbölyös járáson Átadóünnepség Tápiószentmárton-Göbölyös járáson

 

Az ünnepélyes átadáson Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke elmondta, hogy a megyei önkormányzat január óta a területfejlesztéssel foglalkozik, de kiemelt figyelmet szán továbbra a civil kezdeményezéseknek. Megemlítette, hogy Ludwigsburg Járással immár 20 éve van aktív, szerteágazó kapcsolata a megyének.

A 65 millió forint értékű beruházásnak köszönhetően nagyobb lehetőség nyílik megismertetni a Tápió-vidék értékeit az idelátogató vendégek számár - mondta Tóth János, Tápiószentmárton polgármestere. Hozzátette a 30 férőhelyes szálló már az átadáskor megtelt a Ludwigsburgból érkező diákok egy csoportjával.
A szálló berendezésének kialakításához Ludwigsburg Járás Önkormányzata 5000 euró segítséget nyújtott.

 

Programajánló

«
25. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu