Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Gyógyszer mellett szóval is gyógyítunk

Gyógyszer mellett  szóval is gyógyítunk
Az embert és az emberi kapcsolatokat középpontba állító képzés elvégzése után a Szent Rókus Kórház 80 egészségügyi szakdolgozója május 5-én ünnepélyes keretek között vehette át a bizonyítványát . dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az intézmény szakdolgozói mindig készen álltak megújulni, változni, alkalmazkodni a lehetőségekhez és az igényekhez".

Legyen szó kollégákról, vagy ápoló és beteg viszonyáról - a szakmai felkészültség megőrzése sokrétű kihívás elé állítja az egészségügyi szakdolgozókat. Mert, mint Göböl Zsolt főigazgató is kiemelte, ",,Gyógyszer mellett szóval is gyógyítunk", azaz legalább olyan fontos az emberi oldal erősítése, mint az eszközök beszerzése. Különösen egy olyan intézményben, mint a Szent Rókus Kórház és Intézményei, ahol az elmúlt három év szinte minden pillanata arról a harcról szólt, amelyet a kórház és az itt dolgozók az életben maradásért folytattak. Ezért különleges jelentőségű minden olyan lehetőég, amely a szakmai munka színvonalát, valamint a kompetenciák közötti egyensúlyt megtartja. Főleg akkor, ha a résztvevők - valamennyi fél - megtalálják a közös hangot, motiváltak, felkészültek és olyan kimagasló eredménnyel zárják a képzést, ahogy ebben az esetben is történt. ",,Ismét igazolva az állítást, hogy a Szent Rókus Kórház szakdolgozói mindig készen álltak még egy kicsit jobban és jobb kedvvel dolgozni: azaz megújulni, változni, alkalmazkodni a lehetőségekhez és az igényekhez" - ahogy arra dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke rámutatott köszöntőjében.

A Szent Rókus Kórház és Intézményei a fenntartó Pest Megyei Önkormányzat támogatásával a ",,Képzési díj támogatása az intézmények számára a Közép-magyarországi régióban (TÁMOP 6.2.2./AKMR/09/2)" c. pályázaton nyertek 10.803.726 Ft támogatást, amely lehetővé tette a képzés megszervezését. 40 órás, az e-learning és hagyományos kontaktfoglalkozásokat ötvöző ún. blended-learing módszertan szolgálta a 80 fő személyközi nyitottsága, személyes probléma- és konfliktuskezelési képessége, valamint az interperszonális kapcsolatai minőségének fejlesztését. A közös munkával pozitív és érezhető mértékű változást értek el a szakdolgozó-beteg és a kollegiális kapcsolatokban, az újonnan tanult viselkedési módok és kommunikációs technikák segítségével.

A Certifikációk ünnepélyes átadásán Balázs György ügyvezető, a továbbképzést szolgáltató a Real Contact Felnőttképzési Szolgáltató Kft. is felszólalt, ismertetve a program felépítését és az alkalmazott módszerek indokoltságát. Zombori Judit szakpszichológus, vezetőtréner pedig felidézte a képzés emlékezetesebb pillanatait, a közös munka célját és mérföldköveit; mindenekelőtt pedig megköszönte a résztvevőknek a lelkesedést, a nyitottságot és a felkészültséget, amellyel hozzájárultak a közös sikerhez.

Az ünnepség záróeseményeként a jelenlévő szakdolgozók, és a meghívott vendégek jelenlétében Göböl Zsolt és Szűcs Lajos gratulált a megyei versenyen győztes, az országos versenyen szakmai pontszámokat tekintve 2., összetettben 5. helyen végzett csapatnak a sikeres szereplésért és a kiemelkedő szakmai munkáért.

Programajánló

«
25. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu