Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Együttműködési megállapodást kötött a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és az Ipartestületek Országos Szövetsége

Együttműködési megállapodást kötött a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és az Ipartestületek Országos Szövetsége

A közös stratégia elsősorban a családi és mikro vállalkozások gazdasági helyzetének és foglalkoztatási képességének javítása érdekében jött létre.

A stratégiai együttműködési megállapodást a két szövetség elnöke, dr. Szűcs Lajos (MÖOSZ) és Németh László (IPOSZ) írta alá május 19-én a Pest megyei Megyeházán. Az együttműködési megállapodás aláírásakor mindkét szervezet kifejtette, támogatni fogja, hogy az egyes megyékben megvalósuló vidékfejlesztési feladatok végrehajtásában az egyéni, családi és mikro vállalkozások megfelelő nagyságrendben részt vegyenek, hatékonyan felszabadítva a bennük rejlő, még kiaknázatlan foglalkoztatási és innovatív lehetőségeket. Ez vonatkozik az uniós források helyi felhasználására és a pályázatokban való részvételekre is. Emellett támogatják, hogy az egyéni, családi és mikro vállalkozások minél szélesebb körben bekapcsolódhassanak a duális szakképzés gyakorlati képzési feladatainak megoldásába, és hogy gyakorlat orientált felnőttképzési igényeiket a lehető legnagyobb hatékonysággal kielégíthessék. Ennek érdekében elő fogják segíteni, hogy a jelenleg működő megyei szakképzési és felnőtt képzési döntési fórumokon ennek a rétegnek a véleménye rendszeresen megjelenhessen, és részletesebb adatfelmérés történjen a döntések elősegítésére. A MÖOSZ és az IPOSZ segíteni fogja, hogy hatékonyabb kapcsolat alakuljon ki a megyében található egyetemek, főiskolák, kutató központok és képző intézmények, valamint az egyéni, családi és mikro vállalkozások között annak érdekében, hogy a fejlesztések eredményei jobban elérjenek ehhez a gazdasági réteghez is, és az ezekben a vállalkozásokban megtalálható innovatív erő jobban érvényesüljön a célkitűzések meghatározásakor.

Németh László (IPOSZ) és dr. Szűcs Lajos (MÖOSZ) 

A megyei szintű nemzetközi partner kapcsolatok alakításakor az egyéni, családi és mikro vállalkozások lehetőségei is megjelennek majd, bevonva ezzel az együttműködésbe a nemzetközi partnert, hasonló gazdasági rétegeket képviselő szervezeteinek lehetőségeit is. A felek vállalták, hogy évente kétoldalú konzultációt folytatnak a megállapodásban foglalt területekről, és szükség szerint szűkítik vagy szélesítik annak tartalmát. A két szervezet abban is megállapodott, hogy ha erre szükség és lehetőség lesz, az egyes szakterületeken és megyékben segíteni fogja részletesebb együttműködési intézkedési terv létrehozását. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) a megyei önkormányzatok közgyűlése alapján létrejött, a megyei önkormányzatok önállóságát és egyenjogúságát elismerő nyitott társadalmi szervezet, melynek célja a megyei önkormányzatok érdekképviselete és érdekvédelme, a fenntartható társadalmi fejlődés feltételeinek és a közösségek életminőségének javítása, a térségekben átívelő ügyek képviselete. Ennek érdekében együttműködik az önkormányzati rendszer fejlődésében érdekelt valamennyi féllel. Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) egy 210 önálló megyei szövetségből, területi és szakmai ipartestületből álló országos szervezet, amely közel 40 000, főleg családi és mikro vállalkozás önkéntes taggal rendelkezik, és tevékenységében, szolgáltatásaiban a teljes magyar családi és mikro vállalkozási kör gazdasági érdekeinek legnagyobb országos struktúrával rendelkező szervezete. Mint ilyen messzemenően érdekelt minden megyei szinten megvalósuló együttműködés támogatásában, segítésében és koordinálásában.

Programajánló

«
18. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu