Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Családbaráttá válna Pest megye

Családbaráttá válna Pest megye
Családbarát megyévé válna Pest megye a társadalmi vitára bocsátott területfejlesztési koncepcióhoz érkezett helyi javaslatok, valamint a megyei közgyűlés legutóbbi ülésének határozata szerint.
A 187 településsel folytatott konzultációk eredményeként a megyei önkormányzat szociális térképet készít a területi egyenlőtlenségek feltárására, míg az egyes önkormányzatok a lakossági igényeket figyelembe véve teremtik meg a családbarát beruházások, szolgáltatások kiépítésének lehetőségeit.

Inárcs - bölcsőde

A közös stratégiai cél elérése érdekében a Pest megyei településeken igyekeznek minél több munkahelyet teremteni, hogy visszaszorítsák az ingázást, de növelnék a bölcsődék, óvodák, iskolák, valamint az időskorúak ellátását biztosító intézmények és szolgáltatások számát. Ahol megoldható, az eddiginél hosszabb nyitva tartással üzemeltetnék a bölcsődéket, óvodákat, vagy például a gyermekek és idősek napközijét, és minden oktatási intézményben adnának meleg ételt.

Átadóünnepség az inárcsi bölcsődében


A tervek szerint bővítik a megyében a gyermekjóléti szolgáltatások körét, míg a munkahelyeken a rugalmas munkaidő bevezetésével járulnának hozzá a családbarát megyéről szóló koncepció megvalósításához, amit uniós, illetve saját forrásból finanszíroznának.
A megyei területfejlesztési koncepciót - a családbarát elemekkel együtt - végleges formájában áprilisban fogadhatja el a közgyűlés.
MTI

Programajánló

«
28. 2024. March
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Feb.
26.
Feb.
27.
Feb.
28.
Feb.
29.
Mar.
1.
Mar.
2.
Mar.
3.
Mar.
4.
Mar.
5.
Mar.
6.
Mar.
7.
Mar.
8.
Mar.
9.
Mar.
10.
Mar.
11.
Mar.
12.
Mar.
13.
Mar.
14.
Mar.
15.
Mar.
16.
Mar.
17.
Mar.
18.
Mar.
19.
Mar.
20.
Mar.
21.
Mar.
22.
Mar.
23.
Mar.
24.
Mar.
25.
Mar.
26.
Mar.
27.
Mar.
28.
Mar.
29.
Mar.
30.
Mar.
31.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu