Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Bizalom, a mélyreható változás alapja - interjú dr. Szűcs Lajossal, a MÖOSZ elnökével

Bizalom, a mélyreható változás alapja - interjú dr. Szűcs Lajossal, a MÖOSZ elnökével
Az ''Önkormányzatok és a Polgárőrség'' címmel tudományos konferenciát rendezett közösen a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és az Országos Polgárőr Szövetség. Dr. Szűcs Lajos, a MÖOSZ elnöke a tanácskozás egyik legfontosabb üzenetének azt tartja, hogy igazi, mélyreható változás csak akkor érhető el, ha képesek vagyunk megbízni közösségeinkben.
Polgárőrök, országos politikusok, közigazgatási szakemberek, megyei-, és települési vezetők vettek részt azon a konferencián, amelynek házigazdája dr. Szűcs Lajos, Pest megye közgyűlésének elnöke volt. A megyeházán tartott tanácskozás célja az volt, hogy a két éve, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és az Országos Polgárőr Szövetség között fennálló együttműködést szorosabbra fűzzék, és új alapokra helyezzék. Az előadók között foglalt helyet dr. Eiselt György, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, dr.Kocsis Máté a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elnöke, dr. Túrós András az OPSZ elnöke, valamint Tóth Attila Sándor, az OPSZ elnökhelyettese.

img_8530_628_20110528214514_850.jpg

 

Dr. Szűcs Lajos köszöntőjében kiemelte, hogy „ma az állam az egyetlen, amelyik dönthet jogról és szabályokról". Feladatként határozta meg, hogy a közösségek az adott keretek között szervezzék meg az életüket, hiszen közbizalmat teremtenek az emberekkel közösen. Olyan kölcsönös bizalmat, amely a rend és a biztonság záloga.

 

 

 

 

Dr. Szűcs Lajos a konferencia egyik legfontosabb üzeneteként azt fogalmazta meg, hogy a helyi emberektől nem lehet elvenni azt a jogot, hogy saját életükről döntsenek. Igazi mélyreható változás csak akkor lehetséges, ha képesek vagyunk megbízni a közösségeinkben. Illyés Gyula sorait idézte: "A szél kihívásaira, a fa gyökereivel válaszol."

 

 

 

T.A.

Programajánló

«
29. 2024. March
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Feb.
26.
Feb.
27.
Feb.
28.
Feb.
29.
Mar.
1.
Mar.
2.
Mar.
3.
Mar.
4.
Mar.
5.
Mar.
6.
Mar.
7.
Mar.
8.
Mar.
9.
Mar.
10.
Mar.
11.
Mar.
12.
Mar.
13.
Mar.
14.
Mar.
15.
Mar.
16.
Mar.
17.
Mar.
18.
Mar.
19.
Mar.
20.
Mar.
21.
Mar.
22.
Mar.
23.
Mar.
24.
Mar.
25.
Mar.
26.
Mar.
27.
Mar.
28.
Mar.
29.
Mar.
30.
Mar.
31.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu