Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Az összefogás a kulcskérdés

Az összefogás a kulcskérdés
Monoron és Cegléden folytatódott a települési vezetők tájékoztatása a területfejlesztésben várható változásokról, a megyei önkormányzat elképzeléseiről
Szűcs Lajos elmondta, hogy a megváltozott önkormányzati törvény a megyei önkormányzat számára a területfejlesztést jelölte ki feladatként. Ez a feladat csak úgy valósítható, ha az eddigi, egymással versengő települések ezen túl együtt gondolkodnak a fejlődési irányokról. Az országos területrendezési terv a települések területfejlesztési elképzeléseire épül, amit a kistérségek hangolnak össze a megyei önkormányzatok számára. A megye szolgáltató szerepe azt jelenti, hogy a települések érdekeit szolgálja, azokat megjelenítse és menedzseli.
Szó esett az agglomerációs tanács megszűntetése kapcsán a Területi Információs Rendszer átvételéről, amely - mint arra Szűcs Lajos külön is rámutatott - a megyei önkormányzat által nyújtott szolgáltatások egyike lehet, amennyiben rendeződik a rendszer üzemeltetésének kérdése.
A közgyűlés elnöke kiemelte, hogy Pest megye helyzete specifikus, az elmúlt tíz évben 150 ezer fővel nőtt a megye lakossága, ami az országban egyedülálló.
Földi László, Cegléd polgármestere úgy fogalmazott, hogy az összefogás a kulcskérdés, ami a települések és a megye között kialakult. Ezt az erős szakmai kapcsolatot lehet alapul venni az idén, a települési önkormányzatoknál történő változások megszervezéséhez.


A Cegléd Tv összeállítása

Programajánló

«
23. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu