Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

'',,A valós problémákra kell jó megoldást találnunk''

'',,A valós problémákra kell jó megoldást találnunk''
A Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás ülésén ismertette dr. Szűcs Lajos a területfejlesztési koncepciót. Kitért arra, hogy a következő 7 éves fejlesztési ciklusban Pest megye és a főváros továbbra is egy régiót fog alkotni. Ezért a közös fejlesztéseket folyamatosan egyeztetni kell.
A Pest Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a 2014-2020 tartó fejlesztési ciklus programjaiban megszűnik a települések és térségek közötti céltalan versengés és olyan programok készülnek, amelyek az egyes térségek adottságaira építenek, és összehangolják az egyes települések törekvéseit. A jövőben nem fordulhat elő, hogy a települések egymás versengő ellenfelei legyenek egy-egy beruházás kapcsán. Az elkészült koncepció azokat az alapokat tartalmazza, amit az elkövetkező időszakban szeretne a megye megvalósítani. Kitért arra, hogy a következő 7 éves fejlesztési ciklusban Pest megye és a főváros továbbra is egy régiót fog alkotni.

 

gyal-teruletfejlesztesi-konferencia_20130512135158_53.jpg

 

dr. Szűcs Lajos Gyálon
a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás ülésén

Ezért a közös fejlesztéseket folyamatosan egyeztetni kell. Ezt szolgálja a két fél között létrejött stratégiai megállapodás. Hozzátett: „a valós problémákra kell jó megoldást találnunk", azaz a gazdaságfejlesztésre, versenyképességre és munkahelyteremtésre kell fókuszálni az elkövetkező években.
Kuszák Miklós, a Pest Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, a megyei koncepciót bemutató előadásában úgy fogalmazott, hogy „szakítani kell a megyehatárokig tartó gondolkodással". Ennek fényében Pest megye nemcsak a fővárossal, hanem a környező megyékkel is folyamatosan egyeztette az elkészült koncepciót. Kiemelte, hogy Pest megye Budapesttel és a környező nagyvárosokkal együtt egy olyan metropolisztérség része, amelynek versenyképessége meghatározza a nemzetgazdaság sikerét, teljesítményét.

gyal-a-fovarosi-agglomeracio-onkormanyzati-tarsulas-ulesen_20130512134951_70.jpg

Szép Tibor, Kuszák Miklós, dr. Szűcs Lajos, Pápai Mihály,

Pápai Mihály, a 17 települést tömörítő társulás elnöke, Gyál polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a hulladékhasznosítás területén az agglomerációs településeknek a fővárossal közösen kell megoldást találniuk. Ugyanilyen fontosnak nevezte a közösségi közlekedés fejlesztését, mivel az agglomerációban közel 400 ezer ember ingázik naponta a fővárosba.
A Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás 2011-ben alakult. Célja az érintett települések közös fellépése - bizonyos ügyekben Budapesttel együtt - az agglomerációs települések érdekében. A legfontosabb feladata a közös érdekérvényesítés, érdekvédelem, a közös gondolkodás, és a tapasztalatcsere.
forrás: www.pestmegye.hu

Programajánló

«
19. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu