Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

A parlamenti és az önkormányzati munka éves szakaszát értékelte dr. Szűcs Lajos

A parlamenti és az önkormányzati munka éves szakaszát értékelte dr. Szűcs Lajos
Minden olyan törvény, amely már megszületett, illetve meg fog születni, azt a célt szolgálja, hogy az emberek jobban éljenek - fogalmazott dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke egy stúdióbeszélgetés során.
Nem a törvények lesznek azok, amelyek munkahelyeket, jobb életkörülményeket teremtenek majd. A megszületett és megszületendő törvények lehetőséget teremtenek, amivel az embereknek élni kell - fogalmazott a Fidesz országgyűlési képviselője a Mag Televízióban adott interjúban.

A formálódó önkormányzati törvénnyel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy új szemléletű törvényre van szükség. Olyanra, amely megpróbál a jelen kihívásainak eleget tenni, és csak olyan feladatokat finanszíroz, amelyeket el is lehet látni. Kiemelte: lényeges azonban, hogy a feladatokat olyan módon finanszírozza, hogy azt el is lehessen látni.
A kormányprogramban az egyik legizgalmasabbnak nevezte azt a feladatot, amely az elkövetkezendő tíz évben egymillió új munkahely megteremtését célozza meg. Ez a feladat mindenki számára komoly kihívást jelent -fogalmazott. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökeként azt hangsúlyozta, hogy ebben a munkában megpróbálnak jelentős szerepet vállalni, illetve betölteni, hiszen a szakképzésben és a középiskolákban tanulók jelentős többsége az önkormányzati rendszerben található.



Lehetőségnek és egyben felelősségnek nevezte dr. Szűcs Lajos azt, hogy összehozzák az oktatás szereplőit a munkáltatókkal. Elősegítsék azt a párbeszédet, amelynek révén az oktatásból kikerülő fiatalok piacképes szakmával rendelkeznek.
Bízik abban - mondta-, hogy jó fogadtatásra talál az, hogy a szakképzés, a területfejlesztés és a gazdaságfejlesztés gyakorlatilag egy tőről fakadó és egymást erősítő folyamat lehet ebben az országban. (T.A)

Programajánló

«
26. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu