Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

A magyar csapatok arany és ezüstérmeket nyertek az I. Free Style Method Feeder VilágBajnokságon

A magyar csapatok arany és ezüstérmeket nyertek az I. Free Style Method Feeder VilágBajnokságon

Bátonyterenyén, a Mátra-hegység lábainál elterülő Maconka-víztározón és tórendszerén tartották meg az I. Free Style Method Feeder Világbajnokságot 2021.szeptember 18-19-e között. A világbajnokságon 11 ország 17 csapata, köztük két magyar együttes mérkőzött meg egymással.

A két magyar csapat túlzás nélkül állítható, hogy szenzációs eredményeket ért el. Hazánk "A" válogatottja csapatban arany, e válogatott két tagja pedig egyéniben arany-, illetve ezüstérmet nyert. Hazánk "B" válogatottja szoros versenyben végül 5. helyezést ért el.

 

A nyertes csapat 

 

Az eseményen részt vett Dr. Szűcs Lajos, országgyűlési képviselő, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke (MOHOSZ), aki elmondta, hogy csapataik a finomszerelékes szakágakban jó eredményeket érnek el. A világranglistát tekintve felértékelődik hazánk szerepe, mert a versenyzők előkelő helyezéseket szereznek. Az elmúlt években több olyan világversenyt is lebonyolítottak, amivel megmutatták a világnak, hogy a hazai vizek megfelelő mértékben vannak halakkal ellátva, emellett pedig színvonalas a rendezvények szervezése és lebonyolítása. Néhány héttel ezelőtt Kunhegyes környékén zajlott az Ifjúsági Világbajnokság, tavaly pedig női világbajnokságot rendeztek.

Néhány nap múlva nyitják meg az 1971-es világkiállítás 50. évfordulójára rendezett Egy a természettel vadászati és természeti világkiállítást, ahol többnyire csak a vadászatról szoktak hosszabban beszélni. Magyarországon 1971-ben Casting világversenyt tartottak, ahol távdobó és pontosságot igénylő versenyzők mérették meg magukat. 50 év alatt nagyon komoly eredményeket és komoly fejlődést hozott az, hogy a finomszerelékes horgászatban hazánk előkelő helyet foglal el. Odáig jutottunk, hogy tavaly, a pandémia ellenére a világversenyeken és ranglistákon a finomszerelékes szakágak szinte mindegyikében a magyarok az első 5-ben voltak. Ehhez az is kellett, hogy Magyarországon a horgászlétszám jelentősen bővüljön.

A MOHOSZ-nak 8 éve van új vezetése, ezalatt az időszak alatt közel 270.000 horgásztól 700.000 fölé emelkedett a létszám. Megváltoztatták az okmányolási rendszert, sokkal egyszerűbb és a 21.századi kihívásoknak megfelelő rendszert alakítottak ki. A létszámbővülés eléréséhez kellett, hogy 2013 óta nincs kereskedelmi célú halászat Magyarországon, 2016 után pedig a magyar természetes vizek jelentős részének horgászkezelését a MOHOSZ saját maga végzi vagy egyesületeken keresztül alhaszonbérletben. Felelősek abban, hogy a természetes vizeken milyen munka folyik, mennyi halat telepítenek és hogyan őrzik meg őket. A MOHOSZ egy olyan szervezetté vált, ahol több mint 1200 halőr dolgozik, akik megfelelő mennyiségű gépjárművel, csónakkal, akár éjjellátó és drónberendezésekkel vannak ellátva. Ehhez az is kellett, hogy a magyar kormánnyal kössenek egy olyan stratégiai megállapodást, hogy ezeket a feladatokat közfeladatellátási rendszerben végzik el.

 

BG

Forrás: MOHOSZ

Kép: M1 riportfelvétel, MOHOSZ weboldala

Programajánló

«
20. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu