Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

",,A koncepció figyelembe veszi a vállalkozók érdekeit"

Együttműködési megállapodást írt alá a megyei önkormányzat és a kereskedelmi és iparkamara. A megyében 194 ezer regisztrált vállalkozás van. Az ünnepélyes aláíráskor Szűcs Lajos, a közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy „olyan területfejlesztési koncepció fog születni, ami a vállalkozók érdekeit figyelembe veszi."
Pest Megye Közgyűlése az április ülésén egyhangúlag támogatta annak az együttműködési megállapodásnak az aláírását a kamarával, amelyre május 10-én került sor a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi ülésén.
A kamara és az önkormányzat között a tervezés eddigi szakaszában is folyamatos együttműködés állt fent, amely kapcsolatot tovább kívánta mélyíteni a két fél.

szucs-lajos-vereczkey-zoltan_20130512141139_62.jpg

Szűcs Lajos, Vereczkey Zoltán,

Az ünnepélyes aláíráskor Szűcs Lajos, a közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy „olyan területfejlesztési koncepció fog születni, ami a vállalkozók érdekeit figyelembe veszi." Mint mondta, a megyében 194 ezer regisztrált vállalkozás van. A következő (2014-2020) fejlesztési ciklusban az európai uniós források 60%-át gazdaságfejlesztésre kell fordítani, ezt a most készülő területfejlesztési koncepció figyelembe veszi. Ez jelentős előrelépés az előző fejlesztési ciklushoz (2007-2013) képest, amikor csak 15%-ot fordítottak gazdaságfejlesztésre.
Vereczkey Zoltán, a kamara elnöke erre reagálva kijelentette, hogy „úgy költöttük a pénzt az előző ciklusban, mintha gazdag ország lettünk volna: főtereket, ravatalozókat, uszodákat építettünk ott is, ahol nem mindig volt indokolt, mert erre volt pályázati lehetőség". Örömmel üdvözölte, hogy a most a kamara az elejétől fogva együtt dolgozik az önkormányzattal a koncepció megalkotásán. Majd hozzátette: „minden megyében követni kell ezt a példát".

pmkik-pmo-megallapodas_20130512141314_28.jpg

Az együttműködési megállapodás aláírása

Az együttműködés többek között tartalmazza, hogy szakképzés területén a vállalkozások ráfordításaiban - befektetéseiben - növekedjen a szakképzésre, felnőttképzésre fordított kiadások mértéke és részaránya. A két fél támogatja azokat a változásokat, amelyek érdemben megkönnyítik a szakmai-munkahelyi gyakorlat megszerzését (pl. ösztöndíjak, cégek-munkaügyi központok közti kapcsolatok fejlesztése). A közös tervezési munkában pedig a kamara a továbbiakban is részt vesz a stratégia megalkotásában és a programozásban szakértői hozzájárulással, a tagokra kiterjedő adatgyűjtéssel, kutatások szervezésével, a gazdasági szereplők bevonásával. A gazdaságfejlesztés területén pedig együttdolgoznak pl. a logisztika, a turizmus, a zöld energia és az építőipar pozícióinak további javításán.
A területfejlesztési koncepcióval kapcsolatos véleményüket, javaslataikat várjuk a teruletfejlesztes@pestmegye.hu címen.

Programajánló

«
19. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu