Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

A gyermeket nevelő magyarok a továbbiakban is számíthatnak a családi adókedvezményre

A gyermeket nevelő magyarok a továbbiakban is számíthatnak a családi adókedvezményre

Szűcs Lajos a 2017. évi költségvetésről beszélt a Williams Tv Kikötő című műsorában.

Költségvetés 2017

 

 

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy Magyarország ma már stabil lábakon áll: növekszik a gazdaság, visszafizettük az IMF és az Európai Unió hitelét, csökkenő pályára került az államadósság. A magyar reformok működnek, és ennek köszönhetően a jövő évi költségvetés biztosítja, hogy minden magyar ember tehessen egy lépést előre a saját életében. A 2017-es költségvetés mindenekelőtt az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése lesz.

Kijelentette, hogy 2017-ben továbbra is 15% lesz a személyi jövedelemadó kulcsa, amely az egyik legalacsonyabb Európában. Más területeken is folytatódik az adócsökkentés, hiszen 2017. január 1-től 27%-ról 5%-ra csökken a legfontosabb élelmiszerekre (tej, baromi, tojás) vonatkozó ÁFA. Ezt megelőzően a sertéshúsra vonatkozó áfa már 2016-ban ilyen mértékben csökkent. Szintén csökkenti az adóterheket, hogy 18%-ra csökken az éttermi szolgáltatásokra és az internet-hozzáférésre vonatkozó áfakulcs.

A gyermeket nevelő magyarok a továbbiakban is számíthatnak a családi adókedvezményre. Ennek havi összege a kétgyermekes családok esetében 2017 januárjától 15 000 forintra nő gyermekenként. A fiatal házasok is kapnak adókedvezményt, adóalapjukat jelentősen csökkenthetik. A családokat segítő adócsökkentések érdemben hozzájárulhatnak a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megállításához.

 

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő a Williams Tv Kikötő című műsorában

 

Szűcs Lajos a 2017. évi költségvetésről beszélt a Williams Tv Kikötő című műsorában

 



A kormány álláspontja szerint a saját otthon megléte a polgári berendezkedés egyik legfontosabb előfeltétele. Ezért a költségvetés továbbra is jelentős forrásokat biztosít az otthonteremtési programra. Ennek legfontosabb elemei az új és használt lakás vásárlására is felhasználható családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK), az államilag támogatott kedvezményes hitel, valamint az áfacsökkentés. A cél az, hogy minden magyar ember saját lakáshoz vagy házhoz jusson, elérhető áron.

2017-ben is folytatódnak az életpályaprogramok. Ennek keretében tovább nő a rendvédelmi dolgozók, a felsőoktatásban dolgozók és a pedagógusok fizetése. Folytatódik az állami tisztviselői életpályamodell is. A fentiek mellett kiemelt cél, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan megőrizzük a nyugdíjak értékét. A költségvetés ehhez minden szükséges forrást biztosít.

A kormány előterjesztése alapján jövőre jelentős többletforrások állnak majd rendelkezésre az egészségügyi és szociális területen. Azt szeretnénk elérni, hogy tovább javuljon az ellátás színvonala, és az egészségügyi dolgozók megbecsülést kapjanak mindennapi munkájukhoz. A 2017-es költségvetés az oktatás és a kulturális szféra számára is többletforrásokat biztosít.

 

Programajánló

«
19. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu