Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

A fejlesztések az idetelepülők igényeit is követik Pest megye 7-es számú választókerületében

A fejlesztések az idetelepülők igényeit is követik Pest megye 7-es számú választókerületében

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő volt a vendége az M1 Ma reggel című műsorának április elején, aki a Pest vármegye 7-es számú választókerületében megvalósult eredményekről és tervekről mesélt. Ide költözött ki Budapestről közel 25 ezer ember.

Szűcs Lajos 2001 áprilisa óta országgyűlési képviselő, 2022-ben már a hetedik ciklusát kezdte el. Mint mondta, a 7-es számú választókerület Pest megyében különleges helyzetben van, hiszen 2014-ben alakult ki, oka pedig az, hogy folyamatosan bővült a vármegye lakóinak száma.  

 

Nagyon sokan döntenek a fővároson kívül élet mellett. 2014 óta több mint 10 ezerrel emelkedett a választókerület létszáma – ez azt jelenti, hogy nagyjából 25 ezer ember költözött ki Budapestről az elmúlt 10 évben erre a választókerületet alkotó nyolc településre.

 

Ez már a 3. ciklus, amikor sikerült mandátumot szereznie, ami Szűcs Lajos számára azért is fontos, mert most Vecsés, a szülővárosa ezen körzet központja.

 

A 8 település közül 6 jelenleg is város, 15-25 ezer közötti lélekszámmal. Két kisebb település van – Ecser és Felsőpakony -, melyek közül Ecser éppen most lép a várossá válás útjára.

 

Egy teljes mértékben agglomerációs választókerületről van tehát szó – fogalmazott a politikus az M1 műsorában.

 

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő volt a vendég az M1 Ma reggel című műsorában

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő volt a vendég az M1 Ma reggel című műsorában

 

Ugyanakkor elmondta: amire büszkék lehetnek, azok ugyanazok a dolgok, amelyek a problémákat okozzák, hiszen ezek a települések közlekedési utak csomópontjaiban vannak.

 

Nagyon sokan még Budapesten dolgoznak - a városba be- és onnan hazajutás az egyik legnagyobb gond.

 

A kiköltöző emberek miatt szükség volt számos bölcsőde, óvoda és iskola építésére, jelenleg is zajlik egy nagyszabású iskolaépítés Maglódon. Gyömrőn szintén iskolaépítés előtt állnak. A következő 4-5 évben egy teljes iskolányival több gyermek fog ott tanulni, ehhez új iskola létrehozására lesz szükség, a meglévőket pedig fel kell újítani és bővíteni – magyarázta Szűcs Lajos.

 

Megjegyezte: sportcsarnoképítések is zajlanak, Vecsésen tanuszodát létesítenek, valamint folyamatban van a közszolgáltatásokhoz szükséges infrastruktúra bővítése – csatornabővítések, ivóvíz-hálózatfejlesztések, tehát a munka állandó.

 

A politikus az M1 műsorában beszélt arról is, hogy a fejlesztési tervek jó része már elkészült, szeretnék kihasználni a lehetőségeket - ehhez szükséges lenne az is, hogy a szomszédunkban dúló háború véget érjen, mert ez a magyar gazdaságot, a magyar emberek életét is befolyásoló tényező.

 

„Jól látható, hogy a kormány azért döntött tavaly a beruházási stop mellett, mert nem látta biztosítottnak, hogy a jelenlegi helyzetben olyan beruházásokat lehessen elindítani, melyekkel a lakossági rezsivédelmet akadályoznák – fogalmazott Szűcs Lajos. - Igyekszünk az embereknek is elmondani, nem arról van szó, hogy elfelejtünk beruházásokat, hanem jelenleg szüneteltetjük ezeket, s abban a pillanatban, ha a lehetőségek megnyílnak, szeretnénk foglalkozni velük.”

 

Az országgyűlési képviselő kiemelte: ilyenből több is van. Például a repülőtéri gyorsforgalmi út, a 31-es út bővítése, elkerülő utak építése, az M0-ás bővítése, valamint vasútvonal-fejlesztések. Ez egy olyan munka, amelyet csak folyamatában lehet értékelni – mondta Szűcs Lajos az M1 műsorában.

 

B.A.

 

Programajánló

«
19. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu