Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

'',,1956 októbere itt van velünk, és itt van bennünk.''

'',,1956 októbere itt van velünk, és itt van bennünk.''
Ünnepi műsorral emlékezett meg Pest Megye Önkormányzata az 1956-os forradalom hőseiről Maglódon. Beszédet mondott dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke.
A Maglódi Önkormányzattal közösen rendezett ünnepségen dr. Szűcs Lajos, a megye elnöke beszédében kiemelte, hogy október 23. napja különleges jelentéssel bír számunkra. „Ez a nap a remény ünnepe. A szabad és független nemzet, az erős és élettel teli magyar közösségek ünnepe. Ezen a napon arra emlékezünk, hogy 1956-ban, azaz pontosan 56 évvel ezelőtt, ez a kicsiny, erőtlennek gondolt nép igent mondott a változásra."

Megyei megemlékezés 2012 Maglód

Megyei megemlékezés Maglódon
Ahogy fogalmazott: az évtizedes megaláztatás, a terror és az önkény miatt csak idő kérdése volt a forradalom, mert 1956-ban ország olyan volt, mint egy érintésre robbanó szerkezet. Így volt ez a keletnémet diktatúrában, vagy a forrongó Lengyelországban, és mindenhol Európa keleti, a szovjet birodalom által megszállt felében. Mégis Budapesten csapott fel a forradalom lángja.

dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke

Azonban ezt a bátor és elkötelezett nemzetet magára hagyták, elárulták. De a torz diktatúra minden percben és órában tudta, hogy 1956. október 23-án a kommunista rémálom egyszer és mindenkorra megbukott.
A közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy „a Pest megyei emberek mindvégig ott voltak minden fontos pillanatban. Együtt vonultak a Bem-szobornál, együtt harcoltak a Corvin közben, és együtt szervezték meg a forradalmi és a nemzeti bizottságokat. Ott voltak az ezernyi halott és tízezernyi sebesült között, majd azoknak a sorában, akikre kemény és embertelen megtorlás várt."
Beszédét azzal zárta, a forradalom bebizonyította, hogy „nincs jelentéktelennek számító ember és akarat; mert a harckocsik acéltömege mit sem ér azokkal szemben, akik egymásban a bajtársat, nemzetükben pedig a közösséget látják, méghozzá olyan közösséget, amelyet nem egy parancsszó tart össze, hanem az ösztönös - szívből jövő - egyetértés."
A megyei megemlékezés mellett dr. Szűcs Lajos részt vett az Ócsán, Örkényben, Gyálon és a Vecsésen rendezett ünnepségeken is.

Programajánló

«
25. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu