Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Partnerséget ajánlunk a településeknek

 Partnerséget ajánlunk a településeknek
Szűcs Lajos a szobi és a tápió-vidéki kistérség polgármestereivel találkozott.
A megye elnöke idén mind a 16 kistérségbe ellátogat, hogy megbeszélést folytasson a települések vezetőivel, polgármestereivel az elkövetkező időszak teendőiről, és az új területfejlesztési rendszer működésével kapcsolatos célokról és tervekről - a megyei önkormányzat jövőképéről.
A szobi és nagykátai Szűcs Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy a megyei önkormányzat új feladatait csak a településekkel együtt, és a települések által kialakított együttműködésekre alapozva képes ellátni; s hogy a küldetés lényege a szolgáltató megye megteremtése.

Nagykáta kistérségi ülés

Nagykáta kistérségi ülés
Beszámolt arról, hogy a megyei önkormányzat egységes szerkezetben képzeli el a területfejlesztést, amelyhez első lépésben országosan, többek között a szakminisztériumok szintjén kell megteremteni a hátterét - ezért jött létre a Nemzeti Tervhivatal, megteremtve a feladatok, igények és kötelezettségek egységes nyilvántartását -, s ezzel összefüggésben került sor a megyei szintű területfejlesztés újragondolására.
A változás célja, hogy a települések pontos információkkal rendelkezzenek arról, hogy a térségükben, más településeken milyen fejlesztések és beruházások történnek, illetve kerülnek megtervezésre.

Szob kistérségi ülés

Dr. Szűcs Lajos külön is hangsúlyozta megyei önkormányzatok jelentőségét a koordinációban, illetve az olyan garanciális megoldásokat, mint például azt, hogy a jövőben az Országgyűlés által elfogadott költségvetés a települési szintekre lebontott beruházásokat és azok forrásait tételesen is tartalmazni fogják.
A tájékoztatás keretében szó esett az Európai Unió 2014-ben kezdődő költségvetési ciklusára való felkészülésről, Budapest és Pest megye közötti viszonyról, a forrásmegosztással kapcsolatos célokról, a régiók megszűntetéséről. Az agglomerációs tanács megszűntetése kapcsán Szűcs Lajos beszélt a Területi információs Rendszer átvételéről, amely a megyei önkormányzat által nyújtott szolgáltatások egyike lehet, amennyiben rendeződik a rendszer üzemeltetésének kérdése.

Programajánló

«
19. 2024. March
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Feb.
26.
Feb.
27.
Feb.
28.
Feb.
29.
Mar.
1.
Mar.
2.
Mar.
3.
Mar.
4.
Mar.
5.
Mar.
6.
Mar.
7.
Mar.
8.
Mar.
9.
Mar.
10.
Mar.
11.
Mar.
12.
Mar.
13.
Mar.
14.
Mar.
15.
Mar.
16.
Mar.
17.
Mar.
18.
Mar.
19.
Mar.
20.
Mar.
21.
Mar.
22.
Mar.
23.
Mar.
24.
Mar.
25.
Mar.
26.
Mar.
27.
Mar.
28.
Mar.
29.
Mar.
30.
Mar.
31.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu