Hírek

Odafigyelnek az állami gondozottakra

Odafigyelnek az állami gondozottakra
A Békés megye által, az állami gondoskodásban élők javára szervezett jótékonysági koncerttel kapcsolatban a Pest megyei állami gondozottak helyzetéről beszél Dr. Szűcs Lajos.
Az állami gondoskodás nevéből fakadóan állami feladat - mondja a Pest Megyei Önkormányzat elnöke, ám ennek ők csak címzettjei, hiszen a megyei önkormányzatok ezt az állami feladatot látják el. Ma egy állami gondoskodásban lévő gyermeknek az egy évi ellátása körülbelül 1 millió forintba kerül, nagyon sajnálatos, hogy az állam ennek alig egyharmadát adja oda az önkormányzatoknak.

A Dr. Szűcs Lajossal készített interjú első részét itt tekintheti meg:

Dr. Szűcs Lajos szerint erre mondhatnák, hogy letolják magukról a felelősséget, és a kormányra hivatkoznak, de ez a gyerekek életében nem jelentene semmilyen változást. Pest megye az ország egyik legnagyobb gyermekvédelmi ellátójához illő módon az önkormányzat nagy felelősséggel és odafigyeléssel van ez iránt a terület iránt, mivel Pest megyében és Budapesten él az ország lakosságának egyharmada, így a fiataloknak is jelentős hányada.

Az elnök jó dolognak tarja, hogy Békés megye jótékonysági koncerttel próbál segíteni a megyében élő állami gondozott gyermekeken. Pest megye is több civil szervezettel és bankokkal vette fel a kapcsolatot, hogy segíthessen, hiszen a gyermekek életvitelének javítása nem lehet költségvetési kérdés.

Dr. Szűcs Lajos hírportál

-ba-

Programajánló

«
23. 2020. február
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
jan.
27.
jan.
28.
jan.
29.
jan.
30.
jan.
31.
feb.
1.
feb.
2.
feb.
3.
feb.
4.
feb.
5.
feb.
6.
feb.
7.
feb.
8.
feb.
9.
feb.
10.
feb.
11.
feb.
12.
feb.
13.
feb.
14.
feb.
15.
feb.
16.
feb.
17.
feb.
18.
feb.
19.
feb.
20.
feb.
21.
feb.
22.
feb.
23.
feb.
24.
feb.
25.
feb.
26.
feb.
27.
feb.
28.
feb.
29.
már.
01.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu