Hírek

Dr. Szűcs Lajos a Pest megye boráról

Dr. Szűcs Lajos a Pest megye boráról
Dr. Szűcs Lajos a "Pest megye bora" választásról és a megyére jellemző borászati sajátosságokról beszélt interjúnk harmadik részében.
A Pest Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, hogy már meghirdették a "Megye bora" választást, ám még tart a nevezés, így várják a jobbnál-jobb borokat.

A nevezés lezárultával a szakavatott zsűri - a borászati szokásoknak megfelelően - palacktakarókkal elátott borokat az országos borminősítési szabályzat szerinti 100 pontos értékelési rendszerrel fogja zsűrizni. Lesz társadalmi zsűri is, amely nem feltétlenül a szakmai követelményeket fogja nézni, sokkal inkább a saját ízlésének megfelelően fog dönteni, ami épp oly fontos, mint egy borász véleménye.

A Dr. Szűcs Lajossal késített interjú harmadik részét itt tekintheti meg:


Idén, már hagyományosnak is mondhatóan, negyedszer választanak "Megye borát" Pest megyében, egy olyan bort, ami büszkeséget hozhat a megyére, amit nyugodt szívvel kínálhatnak barátaiknak, ismerőseiknek, vendégeiknek.

Dr. Szűcs Lajos kedvencei a rosé borok, melyekből Pest megyében eléggé jó termés szokott lenni, hiszen a megye természeti adottságai nem engedik komoly fehérborok - bár az etyeki régióban ilyet is termelnek - és vörösborok készítését. A roséban azonban vannak olyanok, melyek francia versenyeken is értek már el jó eredményeket.

Dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke

Dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke

Az ország fehér- és rosébor termelőinek nagy része is a megyei szőlészetekben termeltet. Az egyik megyei szőlészet nagyobb területű, mint az egész szekszárdi borvidék, így sokan innét vásárolnak szőlőt, és abből készítik boraikat. Ők nem dicsekednek el ezzel, de nem is ez a fontos, hanem az, hogy magyar szőlőből készüljenek a magyar borok, és ne külföldről hozzunk be olyan pancsokat, amiket aztán bornak csúfolunk.Dr. Szűcs Lajos hírportál

-ba-

Programajánló

«
23. 2020. február
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
jan.
27.
jan.
28.
jan.
29.
jan.
30.
jan.
31.
feb.
1.
feb.
2.
feb.
3.
feb.
4.
feb.
5.
feb.
6.
feb.
7.
feb.
8.
feb.
9.
feb.
10.
feb.
11.
feb.
12.
feb.
13.
feb.
14.
feb.
15.
feb.
16.
feb.
17.
feb.
18.
feb.
19.
feb.
20.
feb.
21.
feb.
22.
feb.
23.
feb.
24.
feb.
25.
feb.
26.
feb.
27.
feb.
28.
feb.
29.
már.
01.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu