Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Új rendőrőrsöt avattak Gyálon

Új rendőrőrsöt avattak Gyálon
Gyálon ünnepélyes keretek között adták át az új rendőrőrsöt. Az ünnepélyes átadón dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke hangsúlyozta: a települések kérései nem maradtak válasz nélkül a megyében. 9 új rendőrőrs nyílik egy éven belül: Acsa, Budakalász, Dunavarsány, Isaszeg, Jászkarajenő, Kiskunlacháza, Letkés, Ócsa és Zsámbék településeken. Ezen kívül Gyál példáját hamarosan követheti Érd és Szigetszentmiklós is - azaz összesen 12 településen újul meg a rendőri szolgálat.
Gyált 1997-ben, 15 éve avatták várossá. A ma több mint 23 000 lakosú település már hosszú ideje rendelkezett saját rendőrőrssel. A régi őrsöt a képviselő-testület 1996-ban adta át a rendőrség ingyenes használatába. A már akkor sem fiatal épület mostanra nagyon rossz állapotba került, éppen ezért egyre sürgetőbbé vált a probléma megoldása.

Az új rendőrös Gyálon

„Három év munkája után végre eljött a pillanat, hogy átadhatjuk az új rendőrőrsöt - jelentette ki Pápai Mihály, Gyál Város polgármestere az ünnepélyes átadón.
A megújult környezetben 25 hivatásos rendőr és egy közalkalmazott fog dolgozni. Az új őrs épületét a város építtette helyi vállalkozók bevonásával, a jövőben pedig bérbe adja a rendőrségnek.

Az új rendőrös Gyálon avató

Az ünnepélyes átadón dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke elmondta, hogy „az elmúlt másfél évtized alatt Pest megye népessége közel 60%-kal nőtt, s egy sor kistelepülésből, mint ahogy Gyál esetében is történt, a rendszerváltás óta jelentős lélekszámú város lett." Ahogy fogalmazott, a települések kérései nem maradtak válasz nélkül, 9 új rendőrőrs nyílik egy éven belül: Acsa, Budakalász, Dunavarsány, Isaszeg, Jászkarajenő, Kiskunlacháza, Letkés, Ócsa és Zsámbék településeken. Ezen kívül Gyál példáját hamarosan követheti Érd és Szigetszentmiklós is - azaz összesen 12 településen újul meg a rendőri szolgálat.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédében kiemelte, hogy a településen a rendőrségen kívül polgárőrség is működik (az ifjúsági tagozattal együtt több mint 100 aktív taggal), valamint a SZEM (Szomszédok Egymásért Mozgalom), amely nagyjából 600 aktív háztartást jelent, a településen lévő ingatlanok majd' 10 %-át.

Rendőrőrsöt avattak Gyálon

Programajánló

«
20. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu