Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Új beruházás Isaszegen

Új beruházás Isaszegen
Több, mint félmilliárd forintos beruházással fejlesztik a seznnyvíztisztító telepet Isaszegen. Az alapkőletételen részt vett dr. Szűcs Lajos is. Kiemelte, a Pest megyei településeken élőknek is biztosítani kell, a magasabb szintű szolgáltatásokat, és el kell érni, hogy nőjön a konfortérzetük. Egy ilyen beruházás ezt a célt is szolgálja.
A település 2011-ben írt alá támogatói szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel. Ennek értelmében Isaszeg Város Önkormányzata a szennyvíztisztító telep fejlesztéséhez egy kétfordulós pályázatot követően 555 millió forintos támogatást kap az Európai Unió Kohéziós Alapjából, amely az összes költség 85 százalékát fedezi. A beruházási munkálatok hamarosan el is kezdődnek. Az ünnepélyes alapkőletételen részt vett dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke is. Ünnepi beszédében kiemelte, hogy a Pest megyei településeken élőknek is biztosítani kell, a magasabb szintű szolgáltatásokat, és el kell érni, hogy nőjön a konfortérzetük. Egy ilyen beruházás ezt a célt is szolgálja.

Isaszeg, alapkőletétel

Hatvani Miklós polgármester, Vécsey László ogyképviselővel, dr.Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke

A beruházás során a jelenlegi telep helyett új szennyvíztisztítót építenek, amely megfelel a jelenlegi jogszabályoknak és környezetvédelmi előírásoknak. A szennyvíztelep átalakítására, fejlesztésére azért van szükség Isaszegen, mert a jelenleg üzemelő szennyvíztelep műszaki kialakítása nem képes a településen keletkező szennyvízmennyiséget kezelni.

A telep jelenlegi kapacitása naponta 750 köbméter, amely a település hatvanöt százalékát képes ellátni. A szennyvíz tisztítása mellett megoldandó problémát jelent még a keletkező folyékony hulladék valamint a szennyvíziszap kezelése. A beruházás végeztével a szennyvíztisztító telep napi kapacitása 1.350 köbméterre emelkedik, illetve megoldódik a szennyvíziszap komposztálóval történő kezelése is.

isaszeg-szennyvizatado-terve_2012101995321_77.jpg

A beruházás célja, hogy a modern, korszerű szennyvíztisztító telep megvalósítása révén csökkentse a környezeti terhelést, valamint a jobb higiénés állapotok kialakításával javuljon a lakosság életminősége. Az új szennyvíztisztító telep lehetővé teszi majd a település területén keletkező szennyvíz megfelelő kezelését. Így csökken a talaj és a talajvíz szennyezettsége, javul a felszín alatti vizek minősége valamint egészségesebb lakókörnyezet alakul ki.


Programajánló

«
25. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu