Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Szűcs: Magyarország megújulásáért dolgozunk!

Szűcs: Magyarország megújulásáért dolgozunk!
Magyarország megújulásáért dolgozunk - mondta dr. Szűcs Lajos, a település országgyűlési képviselője Hernádon a helyi szilárdhulladék-lerakó rekultivációjának projektzáró rendezvényén.
Lezárult Hernád község legnagyobb idei beruházása, a helyi szilárdhulladék-lerakó rekultivációja, amely uniós és állami támogatással, közel hatvanhárom millió forintból valósult meg. A rekultiváció alapvető célja: begyógyítani a keletkezett tájsebeket és visszailleszteni eredeti környezeti állapotába a területet, felszámolni a további illegális szemétlerakás és környezetszennyezés lehetőségét - hangzott el a rendezvényen.

dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlésének elnöke, országgyűlési képviselő


dr. Szűcs Lajos, a térség országgyűlési képviselője

fotó.Rajnai Attila

- Örülök, hogy gond- és problémamentesen lezajlott ez a pályázat, amely az önkormányzat, a kivitelező és a lebonyolító kiváló összhangját bizonyítja - mondta Szűcs Lajos, országgyűlési képviselő, a Pest Megyei Közgyűlés Elnöke köszöntőjében. Örülök annak is, hogy a Pro Régio támogatta ezt a pályázatot. Harmadsorban pedig örülök annak, hogy egy ilyen típusú pályázat megvalósult, hiszen a térség egy újabb tájsebe gyógyult be és kapta vissza a végérvényesen a természet.

 

Hernád szeméttelep-rekultiváció

Hernád-szeméttelep rekultiváció fotó:Rajnai Attila

dr. Szűcs Lajos hozzátette: Remélem Hernádon még sok hasonló rendezvény fog lezajlani, amely azt fogja jelenteni, hogy újabb és újabb pályázatok által finanszírozott beruházások valósultak meg a településen. Az új önkormányzati rendszert ugyanis ezt a gondolkodást, a település-fejlesztést tűzte ki feladatául. Hamarosan törvényi szintre fogjuk emelni a településfejlesztés rendszerét, amely azt jelenti, hogy nem csak azt rögzítjük, hogy mit és hol fogunk megvalósítani, hanem azt is, hogy milyen forrásokból. És remélem sikeresen, hiszen mi is, akárcsak ebben a pályázatban részt vevők, egyért, Magyarország megújulásáért dolgozunk!

 

Hernádi szeméttelep-rekultivációs projekt befejezése

Hernád: a szeméttelep a rekultivációt követően

fotó:Rajnai Attila

 

A projekt megvalósulása hosszú távra alapozza meg az itt élőknek az egészséges élethez és környezethez való jogát, hiszen csökkennek az egészségügyi kockázatok, miközben javul és általánosabbá válik a környezettudatos gondolkodás, növelve a település népességi, valamint gazdasági tőkevonzó képességét. (T.A)

 

Programajánló

«
29. 2024. March
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Feb.
26.
Feb.
27.
Feb.
28.
Feb.
29.
Mar.
1.
Mar.
2.
Mar.
3.
Mar.
4.
Mar.
5.
Mar.
6.
Mar.
7.
Mar.
8.
Mar.
9.
Mar.
10.
Mar.
11.
Mar.
12.
Mar.
13.
Mar.
14.
Mar.
15.
Mar.
16.
Mar.
17.
Mar.
18.
Mar.
19.
Mar.
20.
Mar.
21.
Mar.
22.
Mar.
23.
Mar.
24.
Mar.
25.
Mar.
26.
Mar.
27.
Mar.
28.
Mar.
29.
Mar.
30.
Mar.
31.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu