Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Szűcs Lajos ismét a Pest Megyei Közgyűlés elnöke

Szűcs Lajos ismét a Pest Megyei Közgyűlés elnöke
A jelenlévő 42 képviselő közül 36-an szavaztak igennel dr. Szűcs Lajosra, aki megválasztásával mindjárt elkönyvelhetett egy jelentős sikert: Pest Megye Önkormányzata 1990. utáni történetének első újrázó elnöke.
Szűcs Lajos ráadásul nem csak a közgyűlési többség támogatását bírja, hanem valamennyi bejutott pártból kapott szavazatokat. Mint köszöntőjében is kiemelte: "Jelzésértékű az üzenet mindenkinek. Folytatni kell az elmúlt négy év programját és azt a nemes hagyományt, hogy a döntések konszenzussal és személyeskedő konfliktusok nélkül születnek meg. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy fenntartani a száznál is több intézményt, szolgálni az emberek, a fiatalok és idősek tízezreit - ez jelenti a közös feladatot és a közös felelősséget a számunkra."

Szűcs Lajos ismét a Pest Megyei Közgyűlés elnöke

A jelenlévő 42 képviselő közül 36-an szavaztak igennel dr. Szűcs Lajosra, aki megválasztásával mindjárt elkönyvelhetett egy jelentős sikert: Pest Megye Önkormányzata 1990. utáni történetének első újrázó elnöke

A Megyeházán megtartott alakuló közgyűlést Kocsi János korelnök nyitotta meg. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy új fejezet kezdődik az önkormányzat történetében, és emlékeztetett arra, hogy felére csökkent a Pest Megyei Közgyűlés képviselőinek száma, így a jelenlegi tagokra még nagyobb felelősség hárul. Utána a Pest Megyei Területi Választási Bizottság elnökhelyettese, dr Firicz László számolt be az október 3-án tartott önkormányzati választás eredményéről: a Fidesz-KDNP 26, a Jobbik 7, az MSZP 10 mandátumot szerzett. A beszámolót követően a képviselők letették az esküt, ezután titkos szavazással megválasztották Pest Megye Közgyűlésének elnökét, majd két alelnökét, Szabó István és Wentzel Ferenc képviselőket. A pártok delegáltjai szavaztak a bizottságok számának drasztikus csökkentéséről, azok elnökeiről, alelnökeiről és tagjairól is.
A tisztségviselők és a bizottságok ügyében meghozott döntéseket követően Gyopár Ernő, a FIDESZ-KDNP frakció nevében közölte, hogy a frakció tagjai felajánlanak fejenként 25 ezer forintot a megsérült vörösiszap-tározó okozta tragédia károsultjainak megsegítésére. Egyben felkérte az MSZP és a JOBBIK képviselőit, hogy csatlakozzanak az ügy támogatásához, valamint dr. Szűcs Lajos elnököt, hogy e kezdeményezésről tájékoztassa a megyei közgyűléseket.

Programajánló

«
09. 2024. May
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
1.
May.
2.
May.
3.
May.
4.
May.
5.
May.
6.
May.
7.
May.
8.
May.
9.
May.
10.
May.
11.
May.
12.
May.
13.
May.
14.
May.
15.
May.
16.
May.
17.
May.
18.
May.
19.
May.
20.
May.
21.
May.
22.
May.
23.
May.
24.
May.
25.
May.
26.
May.
27.
May.
28.
May.
29.
May.
30.
May.
31.
Jun.
01.
Jun.
02.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu