Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Stratégiai szerepet tölthet be Pest megye a gazdasági kapcsolatok építésében

Stratégiai szerepet tölthet be Pest megye a gazdasági kapcsolatok építésében
A XXI. század a szövetségkötések évszázada lesz. - nyilatkozta Orbán Viktor mIniszterelnök a kínai kormányfő látogatásakor. Az irányokat kijelölték, a mi feladatunk, hogy tartalommal töltsük meg - fogalmazott dr. Szűcs Lajos, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke Su Xiuli, asszonnyal  a Kínai Nemzetközi Kereskedelmi Társulás - üzleti és kulturális központ titkárával folytatott megbeszélésen.
A találkozón, a MÖOSZ képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá a gazdasági és kulturális együttműködés jövőbeni erősítéséről Su Xiuli asszonnyal.  dr. Szűcs Lajos beszédében utalt arra, hogy a megyei önkormányzatok új szerepvállalásában fontos szerepet kap a nemzetközi kapcsolatok építése. A nemzetközi kapcsolatokon keresztül próbálunk meg a jövőben hozzájárulni Magyarország megújításához- fogalmazott az elnök. Pest megye vonatkozásában hangsúlyozta, hogy az általa vezetett megye központi elhelyezkedésénél fogva a  közlekedési, logisztikai szempontokat figyelembe véve, stratégiai szerepet tud betölteni ebben a munkában.
MÖOSZ - kínai találkozó
"A XXI. század a szövetségkötések évszázada lesz. - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a kínai kormányfő látogatásakor. Az irányokat kijelölték, a mi feladatunk, hogy tartalommal megtöltsük."- fogalmazott a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

A gazdasági és kulturális kapcsolatok építésében a munka egyik alappillére a megfelelő információáramlás biztosítása. Ebben nekünk a híd szerepét kell betöltenünk - hangsúlyozta dr. Szűcs Lajos. (T.A)

Programajánló

«
18. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu