Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Megépült a nyársapáti szennyvíztisztító

Megépült a nyársapáti szennyvíztisztító
A közel 400 millió forintos beruházásnak köszönhetően megszűnt a kommunális szennyvíz elszikkasztása miatt okozott környezetszennyezés. Az átadón Szűcs Lajos, Pest Megye Önkormányzatának elnöke úgy fogalmazott: „Most rajtunk a sor, hogy megfogalmazzuk Pest megye és a magyar vidék fejlesztésének nemzeti minimumát.
A nyársapátiak eddig a lakossági szennyvizet csatornahálózaton gyűjtötték össze, mostantól korszerű, a jogszabályi előírásoknak megfelelő szennyvíztisztító telepen kezelik. A fejlesztés célja volt Nyársapát község szennyvízkezelésének megoldása a környezetvédelmi és gazdaságossági szempontok figyelembevételével.

A projekt keretében gravitációs csatornával, majd nyomóvezetékkel történik a település belterületén a lakóingatlanokból és az intézményekből a kommunális szennyvíz összegyűjtése, és az újonnan megépült biológiai szennyvíztisztítóban történik meg a szennyvízkezelés.

A tisztított szennyvíz a település közelében lévő időszakos felszíni vízfolyásba, a Nyilas I. főcsatornába kerül elvezetésre.

A településnek eddig nem volt kiépített szennyvízelvezető rendszere és tisztító telepe.

Nyársapát - szennyvíztelep- átadó

A háztartásokból keletkező szippantott szennyvizet egy vállalkozó szállította el a ceglédi illetve nagykőrösi szennyvíztisztító telepekre. Az intézményekből a szippantott szennyvizet a csemői szennyvíztisztítóba szállították.

A projekt megvalósításával megszűnt a kommunális szennyvíz elszikkasztása miatt okozott környezetszennyezés, mivel a lakossági szennyvizet csatornahálózaton gyűjtik össze, és korszerű, a jogszabályi előírásoknak megfelelő szennyvíztisztító telepen kezelik.

A fejlesztés során 82 lakóingatlant láttak el szennyvízcsatornával.

 

dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke

 

Az átadón Szűcs Lajos, Pest Megye Önkormányzatának elnöke úgy fogalmazott: „Most rajtunk a sor, hogy megfogalmazzuk Pest megye és a magyar vidék fejlesztésének nemzeti minimumát: Magot ültetni, az erdőt felnevelni, valamint igényes és minőségi értéket létrehozni - csak az itt élő emberek lehetnek képesek."

 

 

Kiemelkedő értékű beruházásnak minősítette a szennyvíztisztító átadását, mert az kétszeresen is meghaladja a csepeli és az újpesti fejlesztések értékét, ha a környéken élő családok számát nézzük.

Kis Miklós, a település polgármester minden közreműködőnek megköszönte, a beruházás létrejöttét, ami Nyársapát történelmének legnagyobb beruházása. A szennyvíztisztítót Tarnai Richárd kormánymegbízott, Szűcs Lajos és Kis Miklós adta át.

Programajánló

«
28. 2024. March
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Feb.
26.
Feb.
27.
Feb.
28.
Feb.
29.
Mar.
1.
Mar.
2.
Mar.
3.
Mar.
4.
Mar.
5.
Mar.
6.
Mar.
7.
Mar.
8.
Mar.
9.
Mar.
10.
Mar.
11.
Mar.
12.
Mar.
13.
Mar.
14.
Mar.
15.
Mar.
16.
Mar.
17.
Mar.
18.
Mar.
19.
Mar.
20.
Mar.
21.
Mar.
22.
Mar.
23.
Mar.
24.
Mar.
25.
Mar.
26.
Mar.
27.
Mar.
28.
Mar.
29.
Mar.
30.
Mar.
31.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu