Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Konferencia az agglomeráció jövőjéről

Konferencia az agglomeráció jövőjéről
A Budapest Főváros Önkormányzata és a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Intézete által megrendezett konferencián Szűcs Lajos köszöntötte a résztvevőket.
A konferencia programján előadások szerepeltek többek között a budapesti agglomeráció fejlesztési prioritásairól, területrendezési tervéről, a város és környéke kapcsolatrendszerének kialakításáról és a változó agglomerációs szerepkörről Pest megyében.
Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a növekvő népességű agglomerációban élők ugyanazokat az életminőségre vonatkozó elvárásokat fogalmazzák meg, mint a budapestiek.

Agglomerációs konferencián szólalt fel dr. Szűcs Lajos

dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke
Hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz évben 150 ezer fővel nőtt a megye lakossága. Ezért az immár 1,3 millió lakosú Pest megye és a főváros között új viszonyrendszert kell kialakítani. Ennek első lépéseként a közgyűlés elnöke találkozik a megye összes polgármesterével, hogy egyeztessen velük az elkövetkező időszak teendőiről, és az új területfejlesztési rendszer működésével kapcsolatos célokról és tervekről.

Konferencia az agglomerációról

Hutiray Gyula, főpolgármester-helyettes elmondta, az új kohéziós politika a fejlesztésre irányul az agglomerációban. A kohéziós politika 2014-2020 közötti időszakra kialakított tervei a gazdasági erőt és munkahelyeket teremtő fejlesztési lehetőségekre összpontosulnak Budapest térségében. Megjegyezte, hogy az 1,7 millió lakosú Budapest önmagában nem olyan versenyképes, mint a 2,5 millió embernek otthon adó agglomerációs térség

www.pestmegye.hu, MTI

Programajánló

«
29. 2024. March
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Feb.
26.
Feb.
27.
Feb.
28.
Feb.
29.
Mar.
1.
Mar.
2.
Mar.
3.
Mar.
4.
Mar.
5.
Mar.
6.
Mar.
7.
Mar.
8.
Mar.
9.
Mar.
10.
Mar.
11.
Mar.
12.
Mar.
13.
Mar.
14.
Mar.
15.
Mar.
16.
Mar.
17.
Mar.
18.
Mar.
19.
Mar.
20.
Mar.
21.
Mar.
22.
Mar.
23.
Mar.
24.
Mar.
25.
Mar.
26.
Mar.
27.
Mar.
28.
Mar.
29.
Mar.
30.
Mar.
31.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu