Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Kerékpárutat adtak át Bugyin

Kerékpárutat adtak át Bugyin
A hivatalos átadást a hétvégén tartották a településen, ahol Dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a kerékpározó gyerekeket.
Bugyi Nagyközség lakói már több hete birtokba vehették a Kossuth Lajos utcai gyalog- és kerékpárutat. Sok szülő fellélegezhetett végre, hogy gyermeke nem a hatalmas tehergépjárművek között kerekezik, hanem biztonságos terepen. A munkájukat gyalogosan, vagy kerékpárral megközelítő, és egyéb ügyeiket intéző emberek is megelégedéssel vették tudomásul a kényelmesebb és jóval egyszerűbb közlekedést, mivel a kerékpárút végig folyamatos haladást biztosít a rajta közlekedők számára. Az alternatív közlekedést előnyben részesítők, ezzel a beruházással a község teljes egészén áthaladó közúthálózat mellett 5 km hosszú egybefüggő gyalog- és kerékpárúton közlekedhetnek. A beruházás bekerülési költsége 87 millió forint volt, melyből az európai uniós támogatás 45 millió forintot tett ki.

Kerékpárutat adtak át Bugyin

A hivatalos átadást a hétvégén tartották a településen, ahol Dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a kerékpározó gyerekeket

Beszédében kiemelte, hogy „több és jobb minőségű szolgáltatást kell nyújtanunk, és nem máshol, messze, utaztatva a gyermekeket, vagy a sérült, beteg embereket, hanem itt. Közel az emberekhez, közel az otthonainkhoz." Ez a kerékpár- és gyalogút is ezt a célt szolgálja.


Kerékpárutat adtak át Bugyin

Sok szülő fellélegezhetett végre, hogy gyermeke nem a hatalmas tehergépjárművek között kerekezik, hanem biztonságos terepen

Somogyi Béla, a nagyközség polgármestere elmondta, hogy nemcsak a biztonságosabb közlekedés megvalósításának örül, hanem annak is, hogy ezzel az 5 km hosszú kerékpárúttal az egészségesebb életmódot is támogatták. Saját élményét megosztva a hallgatókkal elmesélte, hogy a napokban már felnőtteket is látott, akik görkorcsolyával tesztelték a bicikli utat. A szalag átvágása után Bálinté Balogh Mária helyi iskola igazgatóhelyettes és testnevelő tanár vezetésével megindult a gyermekek által már nagyon várt bicikliverseny.

Dr. Szűcs Lajos haírportálja
[matesz]


Programajánló

«
26. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu