Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Játszóteret és óvodát adtak át Újhartyánban

Játszóteret és óvodát adtak át Újhartyánban
Újhartyánon új játszóteret adtak át, melyet a település leleményességének és összefogásának köszönhet.

Játszóteret és óvodát adtak át Újhartyánban

A nyáron ezen a településen volt a legsikeresebb az a gyommentesítési akció, melyet a Pest Megyei Önkormányzat és a „Tégy a parlagfű ellen” alapítvány közösen szervezett. A versenyt az Újhartyániak nyerték meg, jutalmul pedig a település egy négymillió forint értékű játszótérrel gazdagodott.

 

Október végére készült el és a hónap utolsó napján át is adták azt a játszóteret, melyet megnyertek az újhartyániak.

Az átadó ünnepségen Dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, a térség országgyűlési képviselője arra emlékeztetett, hogy Pest megyében hat éve működik a parlagfű-mentesítési verseny a települések között, az utóbbi három évben pedig a megyei önkormányzat a „Tégy a parlagfű ellen” alapítvánnyal is együttműködik. Elmondta, hogy a díjazottak az első években kaszát, pénzjutalmat kaptak, ám a tavalyi parlagfű-mentesítési versenyhez hasonlóan a győztes jutalma idén is egy négy millió forint értékű játszótér, melyet a megyei önkormányzat és az alapítvány fele-fele arányban finanszíroz. A közgyűlés elnöke mindezek mellett, hangsúlyozta az Újhartyániak szép érzékét és rendszeretetét, és elismerte azt, hogy válságban is tudtak alkotni.

Az új játszótér

Az átadó ünnepségen dr. Áder János a „Tégy a parlagfű ellen!” Közhasznú Alapítvány alapítója büszkén mondta, hogy jó néhány magyarországi település példát vehetne Újhartyánról a környezet iránti felelősségük miatt. Arra is kitért, hogy ma Magyarországon minden negyedik ember szenved az allergiától. Felhívta a figyelmet arra is, hogy amennyiben a pollenallergia átalakul asztmává, az már nem gyógyítható. A politikus azt is megemlítette, hogy Magyarországon kétmegyényi területet borít be parlagfű.

Tóth József, a település alpolgármestere azt mondta, hogy „az újhartyániak továbbra sem ülnek a babérjaikon” és a jövőben is jó példát mutatnak a településeknek.

A játszótér átadása után került sor az új Német Nemzetiségi Óvoda átadására.

A 180 gyermekférőhelyet biztosító óvodában többek között tornaszobát, fejlesztőszobát, orvosi szobát és sószobát alakítottak ki.

 

Pest Megye Önkormányzata
 

Programajánló

«
19. 2024. May
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
1.
May.
2.
May.
3.
May.
4.
May.
5.
May.
6.
May.
7.
May.
8.
May.
9.
May.
10.
May.
11.
May.
12.
May.
13.
May.
14.
May.
15.
May.
16.
May.
17.
May.
18.
May.
19.
May.
20.
May.
21.
May.
22.
May.
23.
May.
24.
May.
25.
May.
26.
May.
27.
May.
28.
May.
29.
May.
30.
May.
31.
Jun.
01.
Jun.
02.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu