Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Ezt már nem lehet kigazdálkodni

Ezt már nem lehet kigazdálkodni
dr. Szűcs Lajost, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének (MÖOSZ) alelnökét, a Pest Megyei Önkormányzat elnökét a nemrég benyújtott költségvetésről, s az önkormányzatokat érintő megvonásokról kérdeztük a parlament őszi ülésszakának első napján.
dr. Szűcs Lajos elmondja, hogy a tervezett 120 milliárd forintos önkormányzati megvonás több lesz, hiszen amit az idén elvettek az önkormányzatoktól, azt jövőre már nem szándékozzák visszaadni, így már mintegy 200 milliárd forint az, amit el szertetnének venni tőlük.


Így a kormányzat a megvonásokkal az oktatásra, az egészségügyre és a szociális ellátó intézményekre szeretne kevesebbet szánni. Teszik ezt úgy, hogy jelenleg is az önkormányzatoknak valamilyen saját forrásból ki kell egészíteniük az intézményeik költségvetését, hiszen a normatíva kevesebb, mint a tényleges ráfordított összeg.

Jövőre még nehezebb helyzetbe akarják hozni az embereket, s nyilvánvalóan az a teendő, hogy ezen szándékától eltántorítsák a kormányt. A Fidesz és a MÖOSZ felelős politikával azt szeretné elérni, hogy a jelenlegi költségvetést vonja vissza a kormány, s készítsen egy olyat - mert még van rá idő -, amivel az emberek problémáit valóban meg lehet oldani.


dr. Szűcs Lajos elmondja, hogy abba még belegondolni is szörnyű, hogy mi történne akkor, ha a jelenlegi költségvetés maradna. Ez 1 milliárd forintos bevételkiesést jelent, de emellett az illetékbevételek is kevesebbek lesznek. Ezt már nem lehet kigazdálkodni, ezt már nem lehet megszorításokkal orvosolni, ez már túl van azon a határon.

dr. Szűcs Lajos hírportál

-ba-

Programajánló

«
05. 2024. May
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
1.
May.
2.
May.
3.
May.
4.
May.
5.
May.
6.
May.
7.
May.
8.
May.
9.
May.
10.
May.
11.
May.
12.
May.
13.
May.
14.
May.
15.
May.
16.
May.
17.
May.
18.
May.
19.
May.
20.
May.
21.
May.
22.
May.
23.
May.
24.
May.
25.
May.
26.
May.
27.
May.
28.
May.
29.
May.
30.
May.
31.
Jun.
01.
Jun.
02.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu