Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Egy nap, amikor az elesettek mondanak köszönetet a segítőiknek

Egy nap, amikor az elesettek mondanak köszönetet a segítőiknek
Dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke az alábbi levéllel szeretné köszönteni a szociális munkásokat egész évben végzett, áldozatos munkájukért, valamint kivételes emberi nagyságukért.
Gyakori szó a köszönet, de annak intézményesítése fejezi ki az őszinte hálát. November 12-e a szociális munka világnapja, amikor a társadalom kifejezheti köszönetét mindazoknak, akik segítő szándékkal, önzetlenül az elesettekkel tesznek jót.

Nem lehet elégszer köszönetet mondani azért a sok segítségért, áldozatos munkáért, amit a szociális munkások végeznek a társadalom hátrányos helyzetű rétegeiért. Egy szociális munkás ugyanis nem napi 8 órában munkálkodik, hanem még szabadidejét is feláldozza azért, hogy segítsen embertársán. Ez a hivatás nem csak munkát, hanem valódi elkötelezettséget jelent.

Dr. Szűcs Lajos


Pest Megye Önkormányzata 14 szociális intézményt tart fenn, így tisztában vagyok azzal, hogy mekkora emberi nagyság rejlik minden szociális munkát végző kolléga lelkében. Az az ember ugyanis, aki életét egy társa megsegítésére fordítja, egy egész népen segít. Foglalkozik azokkal, akik koruknál, betegségüknél fogva hátrányos helyzetbe kerülnek. A szociális munkás ebből a helyzetből próbálja a lehető legjobbat faragni. Célja, a boldogabb, teljesebb élet.

Nemes tevékenységük előtt ma tiszteleghetünk, ám ilyenkor se feledjük, hogy ők az év minden napján segítenek társainkon ellenkezés, panaszok, kifogások nélkül - pusztán emberi jóérzésből. Éppen ezért fontos, hogy ma ünnepeljük őket, de a hétköznapokon is nyilvánítsuk ki velük szemben a legmélyebb megbecsülésünket. Hálánkkal őket segítjük, így még több szeretetet tudnak átadni az elesetteknek!



Dr. Szűcs Lajos
elnök
Pest Megye Közgyűlése

Dr. Szűcs Lajos hírportál


-kt-

Programajánló

«
19. 2024. May
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
1.
May.
2.
May.
3.
May.
4.
May.
5.
May.
6.
May.
7.
May.
8.
May.
9.
May.
10.
May.
11.
May.
12.
May.
13.
May.
14.
May.
15.
May.
16.
May.
17.
May.
18.
May.
19.
May.
20.
May.
21.
May.
22.
May.
23.
May.
24.
May.
25.
May.
26.
May.
27.
May.
28.
May.
29.
May.
30.
May.
31.
Jun.
01.
Jun.
02.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu