Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Dr. Szűcs Lajos levele a közgyűlési képviselők számára

Dr. Szűcs Lajos levele a közgyűlési képviselők számára
Az alábbi levelet Dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke írta a közgyűlési képviselők számára, amit a 2009. november 27-i közgyűlésen a jelenlévők meg is kaptak.
Tisztelt Képviselő Hölgyek, Tisztelt Képviselő Urak!


A magyar Országgyűlésben jövő hétfőn, azaz 2009. november 30-án zárószavazás lesz a 2010-es költségvetésről. Arról a dokumentumról, amely alapvetően befolyásolja hazánk gazdasági teljesítményét, az önkormányzatok, az intézmények, a családok és az emberek sorsát.

A költségvetés azonban teljességgel elfogadhatatlan! A rendeltetésével ellentétben nem teremt munkahelyeket, nem könnyít az emberek életén, nem állítja az országot növekedési pályára, és nem segíti ki a válságból. A tervezet ugyanis csak megszorít, elvon, és leépít. Bajba jut az egészségügy, több lesz az állástalan, kilátástalan helyzetbe kerülnek az idősek, és ami minket közvetlenül érint: csődbe kergeti az önkormányzatokat

Pest Megyei Közgyűlés elnöke, dr.Szűcs Lajos



Tisztelt Képviselőtársaim!

Az elfogadásra váró költségvetésnek köszönhetően az önkormányzatokat közel 100 milliárd forintos megszorítás éri. Nem lesz kizárólag hazai költségvetési forrásból finanszírozott önkormányzati fejlesztés, nem jut elegendő forrás a kötelező állami feladatok ellátására, a szükségesnél jóval kevesebb pénzből gazdálkodhatnak az intézményeink. Ezzel azonban elsősorban valójában nem az önkormányzatokat, hanem az embereket sújtja a kormány.

A Fidesz a törvény adta lehetőséggel élve, számtalan módosító indítványt nyújtott be. Annak érdekében, hogy a lehető legrosszabb költségvetés kárait jelentősen csökkentse, és megelőzzön egy megelőzhető katasztrofális intézkedéssorozatot.
Szám szerint a Fidesz és a KDNP 1.466 darab módosító javaslatot nyújtott be, közötte többet az önkormányzati normatívára vonatkozóan!

Pest megye ellenzéki országgyűlési képviselői ebben munkában aktív feladatot vállaltak, tételesen a következőképp próbáltak változtatni a költségvetésen:

Tóth Gábor: 3 módosító javaslat, és 1 javaslat az önkormányzati normatívát érintően
Czerván György: 10 módosító javaslat, és 1 javaslat az önkormányzati normatívát érintően
Gulyás Dénes: 33 módosító javaslat, és 1 javaslat az önkormányzati normatívát érintően
Hadházy Sándor: 17 módosító javaslat, és 1 javaslat az önkormányzati normatívát érintően
Dr. Szűcs Lajos: 46 módosító javaslat, és 1 javaslat az önkormányzati normatívát érintően
Dr. Czira Szabolcs: 74 módosító javaslat, és 1 javaslat az önkormányzati normatívát érintően
Dr. Ángyán József: 20 módosító javaslat, és 1 javaslat az önkormányzati normatívát érintően
Dr. Orbán Viktor: 1 javaslat az önkormányzati normatívát érintően
Pánczél Károly: 46 módosító javaslat, és 1 javaslat az önkormányzati normatívát érintően
Dr. Selmeczi Gabriella: 7 módosító javaslat, és 1 javaslat az önkormányzati normatívát érintően.

A számok is mutatják, hogy a Fidesz országgyűlési képviselői felelős gondolkodással, az állampolgárok - köztük a Pest megyében élők - érdekeit szem előtt tartva meg akarták akadályozni azt a súlyos rombolást, amit a kormány 2010-ben végre akar hajtani.

Ezt követően azonban nagy csalódással fogadtuk, hogy kezdeményezésünkben nem voltak partnerek az MSZP és az SZDSZ képviselői.

Számomra különösen elkeserítő, hogy a Pest megyei országgyűlési képviselők azokat a javaslatokat is elutasították, amelyek az önkormányzatok ellehetetlenítését akadályozták volna meg.

Úgy vélem, hogy a hazájának szolgálatára felesküdött országgyűlési képviselő nem tanúsíthat ilyen felelőtlen magatartást. Azok a politikusok, akik az ellenzék javaslataira nemmel voksoltak, valójában az önkormányzatok torkára tettek kést. Hozzájárultak ahhoz, hogy a csőd rémképe fenyegesse a településeket és a megyéket, és hozzájárultak ahhoz, hogy megszűnjön az emberek alapvető biztonságérzete is.

Felháborító, hogy a Pest megyei országgyűlési képviselők a pártakaratnak engedelmeskedve, a választókörzetükben élők érdekeivel ellentétesen szavaztak. Lépésükkel a demokráciát és képviselői hivatásukat csúfolták meg!

Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a költségvetés miatt jövőre Pest megyében is válsághelyzet alakulhat ki. Ezért pedig a jelenlegi kormány és azok felelősek, akik javaslatainkat csípőből elutasították. Megyénkből a következő személyek járultak ehhez hozzá:

Dr. Bóth János (MSZP)
Fogarasiné Deák Valéria (MSZP)
Dr. Gál Zoltán (MSZP)
Dr. Jánosi György (MSZP)
Keller László (MSZP)
Laboda Gábor (MSZP)
Sándor István (MSZP)
Szabó Imre (MSZP)
Dr. Szabóné Müller Tímea (MSZP)
Tóbiás József (MSZP)
Varju László (MSZP)
Végh Tibor (MSZP)
Gulyás József (SZDSZ)
Kuncze Gábor (SZDSZ)


Ezúton kérem Képviselőtársaimat, hogy Pest megye és az itt élők érdekében is járjanak közben a megnevezett személyeknél, és kérjék őket a költségvetés elutasítására! Mert ezt diktálja a képviselői eskü és maga a lelkiismeret is! Tettüknek hosszú távú következményei lesznek, amit a választópolgárok is jól tudnak!

Itt az idő, hogy a képviselők felelősen cselekedjenek, és a helyes utat válasszák!

Üdvözlettel:

 

 

dr. Szűcs Lajos

elnök

Pest Megyei Közgyűlés


Dr. Szűcs Lajos hírportál

-kt-

Programajánló

«
19. 2024. May
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
1.
May.
2.
May.
3.
May.
4.
May.
5.
May.
6.
May.
7.
May.
8.
May.
9.
May.
10.
May.
11.
May.
12.
May.
13.
May.
14.
May.
15.
May.
16.
May.
17.
May.
18.
May.
19.
May.
20.
May.
21.
May.
22.
May.
23.
May.
24.
May.
25.
May.
26.
May.
27.
May.
28.
May.
29.
May.
30.
May.
31.
Jun.
01.
Jun.
02.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu