Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

Az életkor érték, ezért meg kell becsülnünk az időseket!

Az életkor érték, ezért meg kell becsülnünk az időseket!
Pest megye az Idősek Világnapja alkalmából a legnagyobb tisztelettel és hálával köszönti az időseket.

Szüleink, felmenőink ugyanis életüket, legszebb éveiket áldozták fel azért, hogy gyermekeik sorsán túl hazánk javát szolgálják. Pest megye eddig is maximálisan képviselte az idősek érdekeit, és ezek után is nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a kormány megszorító intézkedéseit megfelelően ellensúlyozza.

„Minden ország jövőjét a gyermekek biztosítják. Az idősek pedig olyan bölcsesség birtokában vannak, amelyre az egész társadalomnak szüksége van” - írta Paulo Coelho. Pest megye ugyanezt a nézetet vallja, ezért az idősektől nem a legtöbbet akarja elvenni, hanem a lehető legtöbbet akarja adni nekik.

Az idősek nem a társadalom számkivetettjei, hanem megbecsült tagjai kell, hogy legyenek. Pest megye ezért a törvény adta lehetőséggel élve az elsők között hozta létre az Idősügyi tanácsot. A szervezet pedig a lehető legalaposabb munkával alkotta meg Pest megye Idősügyi Koncepcióját. Célunk ugyanis, hogy a felmerülő problémákra a leggyorsabb és legjobb válaszokat találjuk meg.

A kormány megszorító intézkedéseit az idősek szenvedik meg a legjobban. A kabinet magatartása szerint, aki megtette kötelességét, azzal már nem kell törődni. Ez azonban egy álságos hozzáállás. Az időseket védeni, támogatni kell, ugyanis nekik köszönhető, hogy hazánk mai napig fennmaradt és Európa büszke állama.

Ezúton is köszöntöm az időseket a világnap alkalmából, és üzenem: az életkor érték és hálásak vagyunk munkájukért nemcsak ma, hanem az év minden napjában!


Dr. Szűcs Lajos elnök, Pest Megye Közgyűlése

Programajánló

«
05. 2024. May
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
1.
May.
2.
May.
3.
May.
4.
May.
5.
May.
6.
May.
7.
May.
8.
May.
9.
May.
10.
May.
11.
May.
12.
May.
13.
May.
14.
May.
15.
May.
16.
May.
17.
May.
18.
May.
19.
May.
20.
May.
21.
May.
22.
May.
23.
May.
24.
May.
25.
May.
26.
May.
27.
May.
28.
May.
29.
May.
30.
May.
31.
Jun.
01.
Jun.
02.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu