Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

'',,Az a célunk, hogy a források jó helyre, jó időben érkezzenek!''

'',,Az a célunk, hogy a források jó helyre, jó időben érkezzenek!''
Nagykovácsiban folytatódott a megyei területfejlesztési koncepció ismertetésének következő állomása. Szűcs Lajos, a közgyűlés elnöke a koncepció megalkotásáról elmondta, hogy „úgy kell felépíteni a megyei terveket, mint egy puzzle-t, ahova minden település belerakja a saját elképzelését.
A működő vállalkozások számát tekintve a legaktívabb kistérségek (pilisvörösvári, budaörsi, szentendrei) településeinek vezetői, gazdasági szereplői, civil szervezetei vettek részt azon a kistérségi fórumon, amit a megyei önkormányzat szervezett a területfejlesztési koncepció bemutatására, véleményezésére.
Szűcs Lajos, a közgyűlés elnöke a koncepció megalkotásáról elmondta, hogy „úgy kell felépíteni a megyei terveket, mint egy puzzle-t, ahova minden település belerakja a saját elképzelését. Az szeretnénk, hogy a következő fejlesztési ciklus első napján, 2014. január elsején ténylegesen elindulhassanak a programok, mert az a célunk, hogy a források jó helyre, jó időben érkezzenek!"

nagykovacsi-forum_20130519210234_64.jpg

Fórum Nagykovácsiban
Mint elmondta, akkor lesz sikeres a koncepció, ha a települések, a vállalkozások és a társadalmi szervezetek is magukénak érzik. A május-júniusi térségi fórumok ezt a célt szolgálják: mindenki mondja el a véleményét, javaslatát, ami a koncepció végleges formájában várhatóan augusztusban kerül a megyei közgyűlés elé.
Kuszák Miklós, a Pest Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft ügyvezetője előadásában kiemelte, hogy „olyan tervekre van szükség, amik a valós problémákra fókuszálnak, és erre kínálnak megoldásokat". A koncepció egy tág jövőképet vázol fel, de hamarosan megkezdődik egy projektgyűjtés a települések részére, hogy azokból megyei programok szülessenek.
„A megye mindannyiunk életét átfogja" - jelentette ki Bencsik Mónika, Nagykovácsi polgármestere, aki, mint az egyik agglomerációs település vezetője üdvözölte a megye és a főváros között megszületett stratégiai megállapodást. A fórumnak otthont adó település részéről Györgyi Zoltán főépítész arra kérte a megyei önkormányzatot, hogy gesztor szerepet betöltve segítse a 187 település munkáját.
forrás: www.pestmegye.hu

Programajánló

«
25. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu