Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

A Magyar Tenisz Szövetség elsődleges célja a tömegbázis növelése

A Magyar Tenisz Szövetség elsődleges célja a tömegbázis növelése
Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke szerint elsősorban a tömegbázis növelése a célja az elkövetkezendő négy évben a Magyar Teniszszövetségnek, ami plusz forrásokat generál majd a szervezet számára. A szövetség az iskolai teniszt is fejlesztené.
Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy már olvasható a szövetség honlapján a Merre tovább, MTSZ? - A stratégiai irányok és célkitűzések (2013-2016) című anyag, amelynek megvalósítása az új elnökség feladata lesz. A tisztújítást szombaton tartják, Szűcs Lajos mellett Erdélyi Péter az elnökjelölt.

dr. Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke

dr. Szűcs Lajos, azMTSZ elnöke
Szűcs Lajos hangsúlyozta: azért közelítik meg a fejlesztést a szabadidősport felől, mert a tenisz világszerte az egyik legnézettebb, legtöbb embert megmozgató sportág. „Az elnökség által kidolgozott fejlesztési koncepcióban több intézkedést is megfogalmaztunk a tömegbázis növelésére - mondta el Szűcs Lajos. - Az utánpótlás-nevelés például a szabadidő- és a versenysport szempontjából is fontos, ennek megfelelően külföldi mintára a play and stay mozgalmat, az iskolai teniszt szeretnénk tovább erősíteni.

Utánpótlás-nevelés a cél a teniszben

Emellett a klubokban kártyarendszert vezetnénk be, természetesen úgy, hogy a kártyatulajdonosok pluszszolgáltatást is kapjanak a sportolás mellé."
Az MTSZ elnöke hozzátette, utóbbi szisztémánál úgy számolnak, egy év alatt 35-50 ezer tagja lehet a klubokban bevezetett kártyarendszereknek, s ez a szám várhatóan folyamatosan nő majd.
"Az edzők továbbképzése szintén kiemelt feladat a koncepcióban" - mondta Szűcs Lajos. "Ennek érdekében Győrrel, Székesfehérvárral, Kecskeméttel, Péccsel és Szegeddel stratégiai együttműködési megállapodást kötünk vagy már kötöttünk sportlétesítmények használatáról. Budapesten a Nemzeti Vagyonkezelővel és a Nemzeti Sportközpontokkal megtörtént egyeztetést követően a Folyondár utcai teniszcentrum kerül be a programunkba."

Jótékonysági tenisztorna

Jótékonysági tenisztorna
Az MTSZ elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a négyéves koncepcióban marketing és sportfinanszírozási szempontok alapján is dolgoztak ki intézkedéseket.
"Szükségesnek tartjuk, hogy az MTSZ a teljes magyar tenisztársadalom számára összetartó erőt képviseljen" - jelentette ki Szűcs Lajos. "Ez a kohéziós erő összefogja a klubokat, az amatőröket, a társasági teniszezőket, egyszóval mindenkit, aki ezt a játékot űzi. Ha minden az elképzelésünk szerint halad, akkor 2015-re már egy ilyen, operatívan működő szervezetet láthatunk."
Forrás: MTI

 

Programajánló

«
27. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu