Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

A jövőben a megyék lesznek a kulcsszereplői a fejlesztéspolitikának

A jövőben a megyék lesznek a kulcsszereplői a fejlesztéspolitikának
2012. január 1-től a kormány átveszi a megyei önkormányzati rendszer feladatait. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be azon a sajtótájékoztatón, amelyet Szűcs Lajossal, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökével tartott közösen. A miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót követően dr. Szűcs Lajos az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt a változásokról.
A miniszterelnök hangsúlyozta, bár a megyei közgyűlések az elmúlt években heroikus munkát végeztek a talpon maradásuk érdekében, mégis folyamatosan adósságot termeltek, a megyék „nyakig eladósodtak". A megyék mindig több feladatot kaptak, mint amennyi pénzt - szögezte le a miniszterelnök. Ennek az áldatlan állapotnak véget vetünk, a megyei önkormányzatok fellélegezhetnek, kiszabadulhatnak az adósságcsapdából - fogalmazott Orbán Viktor.

Szíjjártó Péter - miniszterelnöki szóvivő Orbán Viktor - miniszterelnök Szűcs Lajos, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke fotó:fidesz.hu

Orbán Viktor és Szűcs Lajos közös sajtótájékoztatója
fotó:fidesz.hu
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az állam átveszi a megyei közgyűléseknél eddig felhalmozódott mintegy 180 milliárd forintnyi adósságot is, amelynek rendezéséről, esetleges átütemezéséről tárgyalások kezdődnek a hitelezőkkel, azaz a bankokkal.
A miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót követően dr. Szűcs Lajos az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt a változásokról.
Hangsúlyozta, hogy a jövőben a megyék lesznek a kulcsszereplői a fejlesztéspolitikának. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és minden megyei elnök eltökélt abban, hogy ezt az átalakítást végrehajtsák és megvalósítsák a kormányprogramot.

Programajánló

«
20. 2024. April
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
1.
Apr.
2.
Apr.
3.
Apr.
4.
Apr.
5.
Apr.
6.
Apr.
7.
Apr.
8.
Apr.
9.
Apr.
10.
Apr.
11.
Apr.
12.
Apr.
13.
Apr.
14.
Apr.
15.
Apr.
16.
Apr.
17.
Apr.
18.
Apr.
19.
Apr.
20.
Apr.
21.
Apr.
22.
Apr.
23.
Apr.
24.
Apr.
25.
Apr.
26.
Apr.
27.
Apr.
28.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
01.
May.
02.
May.
03.
May.
04.
May.
05.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu