Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

4 millió forintos játszótér Újhartyánon

4 millió  forintos játszótér Újhartyánon
Hamarosan új játszótér épül a Pest megyei Újhartyánon. A település nyerte meg ugyanis a Pest Megyei Önkormányzat és a Tégy a parlagfű ellen alapítvány közös pályázatát, melynek jutalma egy négy millió forint értékű játszótér.
A Pest Megyei Önkormányzat és a „Tégy a Parlagfű ellen" közhasznú alapítvány közös versenyének lényege, hogy a települési önkormányzatnak helyiek és civil szervezetek bevonásával kell parlagfű-mentesítési akciót szerveznie. Az elvégzett munkát fotóval kell igazolni, valamint az akcióról dokumentációját a település jegyzőjének hitelesítenie kell. Az elbírálás során azt veszik figyelembe, hogy mennyien vettek részt az akcióban és hogy a településen mekkora belterület lett gyommentes. Az idei versenyre húsz érvényes pályázat érkezett be határidőre. Első helyen Újhartyán végzett, Monor a második lett, míg a harmadik helyezést Hernád kapta meg.

Dr. Szűcs Lajos megyei elnök adta át az elismerő oklevelet

Dr. Szűcs Lajos megyei elnök adta át az elismerő oklevelet

 

A győztes településen, Újhartyánon hatszázan kerestek és irtottak parlagfüvet több mint 7 ezer négyzetméteres területen. Nem volt nehéz mozgósítani Újhartyán lakóit a parlagfű-mentesítés apropóján. A sváb települést összetartó, rendszerető emberek lakják, akiknél állandó hétvégi programnak számít, a járda lesöprése, a gazok eltávolítása, a falu tisztántartása. A polgármester büszke arra, hogy náluk már az általános iskolában komoly környezettudatos nevelés folyik és arra is, hogy a 2700 fős településen folyamatosan növekszik a gyermekek száma. Különösen jelentős ezért, hogy egy új játszótérrel gazdagodhat Újhartyán. A tervek szerint hamarosan el is készülnek a kivitelezéssel és az új óvodával együtt a játszóteret is átadják majd.

 

Kert

Újhartyánon rendszeresen írtják a parlagfüvet

 

Pest megyében hat éve működik folyamatosan a parlagfű-mentesítési verseny a települések között. A díjazottak az első években kaszát, pénzjutalmat kaptak. A megyei önkormányzat három éve a Tégy a parlagfű ellen alapítvánnyal is együttműködik. A tavalyi parlagfű-mentesítési versenyt követően a győztes jutalma idén is egy négy millió forint értékű játszótér, melyet a megyei önkormányzat és az alapítvány fele-fele arányban finanszíroz.

 

Dr. Szűcs Lajos hírportál - www.szucslajos.com

 

Szóljon hozzá fórumon!

Programajánló

«
05. 2024. May
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
1.
May.
2.
May.
3.
May.
4.
May.
5.
May.
6.
May.
7.
May.
8.
May.
9.
May.
10.
May.
11.
May.
12.
May.
13.
May.
14.
May.
15.
May.
16.
May.
17.
May.
18.
May.
19.
May.
20.
May.
21.
May.
22.
May.
23.
May.
24.
May.
25.
May.
26.
May.
27.
May.
28.
May.
29.
May.
30.
May.
31.
Jun.
01.
Jun.
02.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu