Igen a változásra, igen az összefogásra

Hírek

160 éve végezték ki az aradi vértanúkat

160 éve végezték ki az aradi vértanúkat
Október 6-a szomorú emlékünk felidézését jelenti. Egy nemzet szabadságvágyának kíméletlen letörését, hőseink gyalázatos kivégzését. Szabadságharcosaink emléke előtt tisztelegni nem kötelesség, hanem nemzeti felelősség. A mai napig ugyanis ők azok, akik megtestesítik a szabad akarat és a hazáért való önzetlen önfeláldozás eszményét.

Az aradi vértanúk érdekek és hatalomvágy nélkül csak a haza szabadságáért küzdöttek. Szemük előtt pusztán az lebegett, hogy az ország függetlenségét kivívják. Ahogy egyikőjük, Aulich Lajos honvédtábornok és hadügyminiszter is írta: „Harcunk nem a nemzetiség, hanem a közszabadságharca az abszolutizmus ellen. Győzelmeink elődiadalai a világszabadságnak.”

Hathatós orosz cári segítséggel a Habsburg Birodalomnak mégis sikerült vérbe fojtania Magyarország jogos szabadság utáni vágyát, harcuk azonban nemzetünk örök mítoszává vált. Küzdelmük fennmarad emlékezetünkben, történelmünkben örök helyet vívtak ki. Magatartásuk, szilárd jellemük végtelen időkre követendő példaként szolgál.

Ahogy napjaink válságos időszakában is követendő példa. Mert most van igazán szüksége hazánknak az önfeláldozásra, a becsületes küzdelemre. Forradalmi változást csak így lehet elérni! A mai vészterhes időben olyan vezetőkre van szükség, akik nem egyéni érdekeiket tartják fontosnak, hanem Magyarország szolgálatát. Valódi cselekvéssel, valós megoldásokkal. A válságból így lehet kilábalni, hazánkat így lehet Európa büszke országává tenni. A kivégzett mártírjaink emléke ezt az üzenetet is hordozza számunkra. Október 6-án ezért is fontos tisztelegni emlékük előtt. Mert olyan utat mutattak nekünk, amelynek igazsága mindig hazánk javát szolgálja.

 

Dr. Szűcs Lajos elnök
Pest Megye Közgyűlése

Programajánló

«
05. 2024. May
»
Hét.
Kedd
Szer.
Csüt.
Pén.
Szom.
Vas.
Apr.
29.
Apr.
30.
May.
1.
May.
2.
May.
3.
May.
4.
May.
5.
May.
6.
May.
7.
May.
8.
May.
9.
May.
10.
May.
11.
May.
12.
May.
13.
May.
14.
May.
15.
May.
16.
May.
17.
May.
18.
May.
19.
May.
20.
May.
21.
May.
22.
May.
23.
May.
24.
May.
25.
May.
26.
May.
27.
May.
28.
May.
29.
May.
30.
May.
31.
Jun.
01.
Jun.
02.

Képgaléria

Címkefelhő

Pest Megye Hírei

Partnereink

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
International
www.mconet.hu